ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΔωρεά δύο αναπνευστήρων από το Επιμελητήριο Βοιωτίας στο νοσοκομείο Θήβας(Βίντεο)

Δωρεά δύο αναπνευστήρων από το Επιμελητήριο Βοιωτίας στο νοσοκομείο Θήβας(Βίντεο)

Δωρεά δύο αναπνευστήρων από το Επιμελητήριο Βοιωτίας στο νοσοκομείο Θήβας(Βίντεο)

Η δωρεά έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας του Επιμελητηρίου Βοιωτίας να ενισχύει τα νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020

Σπύρος Πέππας

Στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας βρέθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Αλέκος Στάικος όπου πραγματοποίησε δωρεά δύο αναπνευστήρων στα πλαίσια της προσπάθειας του Επιμελητηρίου να στηρίξει τα νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στάικος είπε χαρακτηριστικά:

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας όχι μόνο λόγο της πανδημίας του κορωνοΐου αλλά και για να στηρίξει και τα δύο νοσοκομεία της Βοιωτίας για μετά το πέρας της πανδημίας αποφάσισε μετά από συνεννόηση με τους διοικητές των νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς να κάνει μια δωρεά που να πιάσει τόπο και για την επόμενη ημέρα.»

Τους αναπνευστήρες παρέλαβε ο Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θηβών κ. Κωνσταντίνος Χροναίος ο οποίος αφού ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Βοιωτίας για την συνεισφορά του δήλωσε ότι αυτοί οι αναπνευστήρες θα χρησιμοποιηθούν από όσους πάσχουν από χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια λίγο πριν εισέλθουν στην ΜΕΘ.

Ο κ. Χροναίος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν αυτή την περίοδο ως προς την αναβάθμιση των δομών και της λειτουργίας του νοσοκομείου της Θήβας, επίσης ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα. Φανή Παπαθωμά, την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κα. Φιλιώ Πρωτόπαπα, τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Γιώργο Αναστασίου για την βοήθεια που προσφέρουν ούτως ώστε να αναβαθμιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα το νοσοκομείο Θήβας για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Εκτός από τους αναπνευστήρες το νοσοκομείο Θήβας παρέλαβε από Βιομηχανία Χρωμάτων υλικό για να βαφτούν περίπου 2000 τ.μ. του νοσοκομείου.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του radiothiva.gr κ. Πέππα προς τον κ. Χροναίο για το πόσα κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ διαθέτει το νοσοκομείο Θήβας ο κ. Χροναίος απάντησε:

«Αυτή την στιγμή ανοίξαμε μια ΜΕΘ η οποία ήταν αποθήκη και έχει οκτώ θέσεις και υπάρχουν και κάποιες προσφορές για την ΜΕΘ του νοσοκομείου και ΜΑΦ έχουμε τέσσερα κρεβάτια στην παθολογική κλινική.

Επίσης ανοίξαμε και φτιάχνουμε τώρα την παιδιατρική κλινική που δεν λειτούργησε ποτέ, την κάνουμε κλινική Covid και φτιάχνουμε και δύο θαλάμους αρνητικής πίεσης μετά από προσφορά των σωληνουργείων.»

Για την ανάγκη προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου ο κ. Χροναίος δήλωσε:

«Δεν έχουμε γιατρούς, δεν έχει έρθει προσωπικό θα έρθουν από την προκήρυξη αλλά έχουμε ενισχυθεί αρκετά σε νοσηλευτικό προσωπικό αυτή την περίοδο.