ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΔήλεσι: Δύο συλλήψεις για έκθεση μαθητή ΑμεΑ που περιφερόταν μόνος του

Δήλεσι: Δύο συλλήψεις για έκθεση μαθητή ΑμεΑ που περιφερόταν μόνος του

Δήλεσι: Δύο συλλήψεις για έκθεση μαθητή ΑμεΑ που περιφερόταν μόνος του

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Στη σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 55 ετών, προχώρησαν οι αρχές, το απόγευμα της Τρίτης 24 Οκτωβρίου 2023, για έκθεση, σύμφωνα με το άρθρο 306 του Π.Κ.,  ενός μαθητή ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ένας 10χρονος μαθητής ΑμεΑ, βρέθηκε να περιφέρεται ασυνόδευτος στο Δήλεσι. Αναλυτικότερα, ο μαθητής μεταφέρθηκε με λεωφορείο από το ειδικό σχολείο στη Θήβα στο Δήλεσι. Εκεί, κατά την στάση που έγινε για να κατέβει ένας άλλος μαθητής, ο 10χρονος βγήκε από το λεωφορείο δίχως να γίνει αντιληπτός και ξεκίνησε να περιπλανιέται. Οι διερχόμενοι που εντόπισαν τον 10χρονο μαθητή ειδοποίησαν τις αρχές, όπου κατά τις 14:00 συνόδεψαν και παρέδωσαν τον νεαρό μαθητή στην οικογένειά του.

Στη συνέχεια, οι αρχές εντόπισαν τον οδηγό και την συνοδηγό του λεωφορείου που μετέφεραν τον 10χρονο μαθητή από το ειδικό σχολείο στη Θήβα, καθώς οι δύο δεν αντιλήφθηκαν την απουσία του, και τους συνέλαβαν για παράβαση του άρθρου 306 του Ποινικού Κώδικα, περί έκθεσης.

Τι αναφέρει το άρθρο 306 του Π.Κ.:

Αρθρο 306 - Ποινικός Κώδικας - Έκθεση

1. Όποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο, καθώς και όποιος με πρόθεση αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του ή που έχει υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει ή να το μεταφέρει, ή ένα πρόσωπο που ο ίδιος το τραυμάτισε υπαίτια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

2. Αν η πράξη προκάλεσε στον παθόντα: α) βαριά βλάβη στην υγεία του, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών· β) το θάνατό του, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον έξι ετών.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι