ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΚάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θήβας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 17 Απρίλη

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θήβας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 17 Απρίλη

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θήβας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 17 Απρίλη

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Κάλεσμα σε όλες και όλους τους πολίτες κάνει το Εργατικό Κέντρο Θήβας για συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου με αίτημα την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής ενώ σε τοπικό επίπεδο αποκτά ιδιαίτερή σημασία λόγω των Κυβερνητικών προθέσεων για το κλείσιμο του Πρωτοδικείου Θήβας και της ΛΑΡΚΟ καθώς και για την πλήρη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Θήβας, αλλά και την κατασκευή ΧΥΤΒΑ στο Δήμο Τανάγρας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Εργατικού Κέντρου:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

το Ε. Κ. Θήβας συμμετέχοντας στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία της Τετάρτης 17 Απρίλη 2024, καλεί όλες και όλους, εργαζόμενους, ανέργους , συνταξιούχους και πολίτες της ευρύτερης περιοχής, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της.

Μιας απεργίας που πρέπει να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα προκειμένου να εκφραστεί η καθολική αντίδραση όχι μόνο των εργαζομένων αλλά ολόκληρης της κοινωνίας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους.

Μιας απεργίας που διεκδικεί ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας με φτηνό ρεύμα/καύσιμα και βασικά αγαθά απαραίτητα για την επιβίωση του Λαού, μείωση των φόρων, προστασία της πρώτης κατοικίας , την κατοχύρωση εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων ,την καθολική κοινωνική προστασία κυρίως της υγείας καθώς και την πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος των Τεμπών που πάει να συγκαλυφθεί .

Μιας απεργίας που σε τοπικό επίπεδο αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας λόγω των Κυβερνητικών προθέσεων για το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ και της ΛΑΡΚΟ καθώς και για την πλήρη υποβάθμιση του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ, αλλά και την κατασκευή ΧΥΤΒΑ στο Δήμο Τανάγρας.

Το Ε. Κ. Θήβας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και αγωνιστικότητας όλων των εργαζομένων της περιοχής, στην Γενική Απεργία καθώς και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία της Θήβας στις 11.00 το πρωί.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ