ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕορτή της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας

Εορτή της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας

Εορτή της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Σπύρος Πέππας

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στη Λιβαδειά και τέλεσε Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Το απόγευμα συμμετείχε στη γιορτή λήξης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θήβας, ενώ στη συνέχεια μετέβη σε εκδήλωση για την άλωση της Πόλης, τονίζοντας τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Μητρόπολης:

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, εορτή της Μεσοπεντηκοστής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας και τέλεσε Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχή του τελευταίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και όλων των πεσόντων κατά την υπεράσπιση της Πόλης το 1453 μ.Χ. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για τη σημασία της εορτής της Μεσοπεντηκοστής και αναφέρθηκε στην επέτειο της άλωσης της Πόλης τονίζοντας τη σημαντικότητα της διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στη γιορτή λήξης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θήβας που έγινε στο Θέατρο Μοσχοποδίου, όπου συμμετείχαν και Σύλλογοι της Θήβας. Ο Σεβασμιώτατος χειροκρότησε και συνεχάρη όλα τα παιδιά για την εκδήλωση, καθώς και τους δασκάλους τους για το πολύτιμο έργο τους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Νέου στο Τάχι Θηβών, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την άλωση της Πόλης. Στην εκδήλωση συμμετείχε με τραγούδια η χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και μίλησε ο αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου, ιατρός και ιεραπόστολος, ενώ τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε βράβευση σημαιοφόρων μαθητών. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την επέτειο μνήμης της άλωσης και τόνισε ότι θα πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να μην αποκοπούμε από τις ρίζες μας και να έχουμε ως παρακαταθήκη τις πνευματικές καταβολές της Ρωμιωσύνης.