ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕργατικό Κέντρο Θήβας για ΔΕΘ: 14 Χρόνια σκληρής λιτότητας και ακραίας φτώχειας

Εργατικό Κέντρο Θήβας για ΔΕΘ: 14 Χρόνια σκληρής λιτότητας και ακραίας φτώχειας

Εργατικό Κέντρο Θήβας για ΔΕΘ: 14 Χρόνια σκληρής λιτότητας και ακραίας φτώχειας

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2024

Σπύρος Πέππας

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 7 Σεπτεμβρίου. Η διαμαρτυρία εστιάζει στις σκληρές συνθήκες λιτότητας, την ακρίβεια, και τις πολιτικές της κυβέρνησης που επιδεινώνουν τη φτώχεια. Το Εργατικό Κέντρο διεκδικεί καλύτερους μισθούς, βελτιωμένες εργασιακές συνθήκες, και την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Εργατικού Κέντρου Θήβας:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

το Εργατικό Κέντρο Θήβας απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής όλων των εργαζομένων στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη της φετινής Διεθνούς Έκθεσης στην Θεσσαλονίκη.

Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τους εργαζόμενους, αφού εκτός όλων των άλλων, το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας/αισχροκέρδειας συνεχίζεται, οι μισθοί τους παραμένουν καθηλωμένοι και ταυτόχρονα εξανεμίζονται από το πρώτο δεκαπενθήμερο, γεγονός που τους οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η δε Κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο κατά της ακρίβειας και της απομείωσης των μισθών των εργαζομένων αλλά αντίθετα συνεχίζει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της -ταυτισμένη με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ- με την καθιέρωση της 6ήμερης εργασίας, της ιδιωτικοποίησης κρίσιμων δομών του κοινωνικού κράτους, της διάλυσης του εθνικού συστήματος υγείας καθώς και το κλείσιμο μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως μεταλλευτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, της ΛΑΡΚΟ.

Ο πλούτος που παράγεται χάρη στον ιδρώτα και τις θυσίες των εργαζομένων πάει στις τσέπες λίγων. Οι Τράπεζες, οι μεγάλοι παίκτες στην ενέργεια, οι μεγάλες αλυσίδες τροφίμων κάθε χρόνο παρουσιάζουν όλο και μεγαλύτερα κέρδη, ενώ αντίστοιχα όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού φτάνουν στα όρια της φτωχοποίησης.

Δισεκατομμύρια που θα μπορούσαν να δοθούν στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, για την Πρόνοια, για τα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, ξοδεύονται για στρατιωτικές δαπάνες και την συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ ενώ παράλληλα η χώρα μας εμπλέκεται σε επικίνδυνες πολεμικές συρράξεις στην ευρύτερη περιοχή μας όπως της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ και ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ.

Η κυβέρνηση καμαρώνει και επισημαίνει ότι βελτιώνονται οι οικονομικοί δείκτες προσδίδοντας μια οικονομική δυναμική στην οικονομία, παραβλέποντας όμως ότι οι οικονομικοί δείκτες που αφορούν την διαβίωση των ανθρώπων όλο και χειροτερεύουν. Καταντήσαμε η φτωχότερη χώρα της Ε.Ε σε επίπεδο αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων.

Για αυτό σαν Εργατικό Κέντρο Θήβας συμμετέχουμε δίνοντας αγωνιστικό και δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη και ώρα 18:00 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, διεκδικώντας και απαιτώντας:

• ΣΣΕ με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς που θα έχουν καθολική ισχύ για όλους τους εργαζόμενους.

• 7ώρο, 5ήμερο σταθερό εργάσιμο χρόνο.

• Απεμπλοκή της χώρας μας από κάθε πολεμική σύρραξη, να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

• Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σωματικής και ψυχικής.

•Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό.

• Ισχυρό και δωρεάν Εθνικό σύστημα Υγείας και Παιδείας που θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες της χώρας μας.

• Πάταξη της αισχροκέρδειας και μέτρα κατά της ακρίβειας εδώ και τώρα.

• Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

• Επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και διασφάλιση των απολυμένων εργαζομένων της.

Ενώνουμε τις φωνές μας και διαδηλώνουμε για ένα Παρόν και ένα Μέλλον χωρίς Πολέμους, ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή επισφάλεια, ανισότητες και με σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις.

Αγωνιζόμαστε για:

• Την αξιοπρέπεια μας.

• Για δικαιοσύνη παντού.

• Για ισότητα και ισονομία.

• Για καλύτερη ποιότητα ζωής.

• Για μισθούς και συντάξεις που θα φτάνουν για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ