ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠλήρη ενημέρωση για τις καθυστερήσεις στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Στ. Ελλάδας Περιόδου 2021-2025» ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μουλκιώτης

Πλήρη ενημέρωση για τις καθυστερήσεις στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Στ. Ελλάδας Περιόδου 2021-2025» ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μουλκιώτης

Πλήρη ενημέρωση για τις καθυστερήσεις στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Στ. Ελλάδας Περιόδου 2021-2025» ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μουλκιώτης

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2024

Σπύρος Πέππας

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Μουλκιώτης, ζητά πλήρη ενημέρωση για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2021-2025. Σε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο κ. Μουλκιώτης επισημαίνει προβλήματα στη χρηματοδότηση, τις πληρωμές και την ολοκλήρωση έργων, και ζητά αναλυτικές πληροφορίες για την πρόοδο του προγράμματος και τις πληρωμές που έχουν γίνει.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του κ. Μουλκιώτη:

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων, κατέθεσε ερώτηση με ταυτόχρονο αίτημα κατάθεσης εγγράφων, προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με θέμα «Ποιά είναι η πορεία του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Στ. Ελλάδας Περιόδου 2021-2025».

Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην απόφαση με την αριθμ. 142053/ 31.12.2021 (ΦΕΚ 5410/Τεύχος B’/31.12.2021) του – τότε- Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, με την οποία είχε προχωρήσει στην έγκριση του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Περιόδου 2021-2025, με συνολικό ύψος του σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία ανέρχεται σε 259.000.000€.

Παρότι, η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε το ΠΠΑ των Περιφερειών ως βασικό εργαλείο προβολής του Κυβερνητικού έργου, η ροή χρηματοδότησης και η υλοποίηση του προγράμματος είναι τελματωμένες,                                                                                               

- με έργα που καθυστερούν στις πληρωμές,                                                                        

- με ημιτελείς εργολαβίες και                                          

- με απλήρωτους αναδόχους.

?μεσα ενδιαφερόμενη και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει εντάξει συγκεκριμένα έργα στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Περιόδου 2021-2025 και βρισκόμαστε αισίως μόλις έναν χρόνο πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ο Βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης, καλεί τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να απαντήσει:

1. Ποια είναι αναλυτικά τα έργα και ποιο είναι το ύψος του Προϋπολογισμού των έργων που έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στο ΠΠΑ Στερεάς Ελλάδας;(να κατατεθεί αναλυτική κατάσταση)

2. Ποιο είναι το ποσό των Συμβάσεων των έργων και ποια η ημερομηνία συμβασιοποίησης τους;(να κατατεθεί αναλυτική κατάσταση)

3. Ποιο το ποσό πληρωμών τα έτη 2021, 2022,2023;(να κατατεθεί αναλυτική κατάσταση)

4. Ποιο το ποσό των πληρωμών μέχρι 30 Ιουνίου 2024 και ποιό το υπόλοιπο όριο πληρωμών 2024;(να κατατεθεί αναλυτική κατάσταση)

5. Ποιο το ποσό των πιστώσεων που προβλέπεται για το 2025;(να κατατεθεί αναλυτική κατάσταση)

6. Ποιο το ύψος των λογαριασμών που έχουν κατατεθεί προς πληρωμή και παραμένει απλήρωτο για κάθε έργο και περιφερειακή ενότητα; (να κατατεθεί αναλυτική κατάσταση)

Για τα παραπάνω να κατατεθεί στην Βουλή αναλυτική κατάσταση των έργων με τα στοιχεία ξεχωριστά για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Στ. Ελλάδας.