ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΣε υψηλούς τόνους η Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας στην Αταλάντη

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

#TAGS: Στερεά Ελλάδα  ΦοΔΣΑ  ΠΕΔΣΑ 

Σε υψηλούς τόνους η Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας στην Αταλάντη

Σε υψηλούς τόνους η Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας στην Αταλάντη

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024

Σπύρος Πέππας

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας στην Αταλάντη.

Τι σώμα ομόφωνα αποφάσισε τη σύνταξη επιστολής ψηφίσματος στην οποία θα αναδεικνύεται η κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί στην περιφέρεια και τη διαχείριση των απορριμμάτων απαιτώντας εγγραφές διαβεβαιώσεις από το υπουργείο περιβάλλοντος, για την άμεση χρηματοδότηση των τριών κυττάρων στους ΧΥΤΑ Θήβας, Χαλκίδας και Λαμίας όπου θα δώσουν την αναγκαία πίστωση χρόνου στη Στερεά μέχρι την υλοποίηση των έργων που θα προκύψουν μέσω του νέου ΠΕΣΔΑ.

Η χρηματοδότηση αυτών των έργων με τα σημερινά δεδομένα περνούν μέσα από τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Παράθυρο σε άλλου τύπου χρηματοδοτήσεις αφήνει η νέα διαπραγμάτευση της ευρωπαϊκής επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση για την κατασκευή των υποδομών συνολικά στη χώρα.

Στο πεδίο του σχεδιασμού της διαχείρισης των απορριμμάτων, του ρόλου και εμμέσως των ευθυνών για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων στη Στερεά, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΦοΔΣΑ δέχθηκαν σφοδρά πυρά από τον δήμαρχο Καμένων Βούρλων Ηλία Κυρμανίδη.

Το γάντι σήκωσε ο διευθυντής Χαράλαμπος Τοσκάνης ο οποίος ζήτησε από το σώμα τη σύσταση επιτροπής ελέγχου των πεπραγμένων της υπηρεσίας την τελευταία 5ετια προκειμένου να σταματήσει ο διασυρμός του φορέα.