ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Μουλκιώτης: «Η ένταξη του Κ.Υ. Ερυθρών στην κατηγορία άγονων περιοχών Β που εξυπηρετεί 18 χωριά της Βοιωτίας αποτελεί μονόδρομο!»

Γιώργος Μουλκιώτης: «Η ένταξη του Κ.Υ. Ερυθρών στην κατηγορία άγονων περιοχών Β που εξυπηρετεί 18 χωριά της Βοιωτίας αποτελεί μονόδρομο!»

Γιώργος Μουλκιώτης: «Η ένταξη του Κ.Υ. Ερυθρών στην κατηγορία άγονων περιοχών Β που εξυπηρετεί 18 χωριά της Βοιωτίας αποτελεί μονόδρομο!»

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024

Σπύρος Πέππας

Ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Ερυθρών, ζητώντας την ένταξή του στις άγονες περιοχές Β', εξυπηρετώντας 18 χωριά της Βοιωτίας. Ο Μουλκιώτης τονίζει την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πλήρους λειτουργίας του Κ.Υ. Ερυθρών για την προστασία των πολιτών.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του κ. Μουλκιώτη:

«Να σταματήσει άμεσα η υποστελέχωση του ΕΣΥ και η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Βοιωτία».

Η παράλειψη ένταξης του Κέντρου Υγείας Ερυθρών και συνεπεία τούτου των Περιφερειακών Ιατρείων της Βοιωτίας στην κατηγορία ?γονων τύπου Β, μετά και την προ ημερών ευθεία υπονόμευση των Γενικών Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας, προκάλεσε την αντίδραση του Βουλευτή Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Μουλκιώτη, ο οποίος έθεσε εκ νέου το ζήτημα στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής κατέθεσε στην Βουλή με Αναφορά, την έγγραφη διαμαρτυρία των ιατρών του Κ.Υ. Ερυθρών, για την παράλειψη ένταξης του ΚΥ Ερυθρών στις άγονες περιοχές Β΄, με συνέπεια την υποστελέχωση του, γεγονός που υπονομεύεται με την ΚΥΑ.

Παράλληλα επισημαίνει την αδήριτη ανάγκη της απρόσκοπτης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ερυθρών, με την πλήρη στελέχωση του, ως ενταγμένου στην 5η ΥΠΕ, για την αποτελεσματική προστασία της υγείας των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας Ερυθρών, αν και γεωγραφικά ανήκει στον Π.Ε. Δυτικής Αττικής, αφορά πέραν των Ερυθρών, τους κατοίκους τριών Δήμων της Βοιωτίας και ειδικότερα των οικισμών Πλαταιών, Καπαρελίου, Λεύκτρων, Λουτουφίου, Μελισσοχωρίου, Ξηρονομής, Ελλοπίας, Δοόμβραίνας, Θίσβης, Προδρόμου, και Αμπελοχωρίου του Δήμου Θηβαίων, των Δάφνης, Πύλης, Σκούρτων και Στεφάνης, του Δήμου Τανάγρας και των ?σκρης, Νεοχωρίου και Ευαγγελιστρίας, του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.