ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑντίκυρα: «άφαντος» και πάντα δικαιολογημένος ο γιατρός φερόμενος δράστης στις παράνομες συνταγογραφήσεις

Αντίκυρα: «άφαντος» και πάντα δικαιολογημένος ο γιατρός φερόμενος δράστης στις παράνομες συνταγογραφήσεις

Αντίκυρα: «άφαντος» και πάντα δικαιολογημένος ο γιατρός φερόμενος δράστης στις παράνομες συνταγογραφήσεις

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024

Σπύρος Πέππας

"Μυστήριος τύπος... χαμένος, δεν έλεγε και πολλά..." δηλώνει εργαζόμενη στην εστίαση που γνώριζε τον αγροτικό γιατρό που φέρεται να είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθη για κακουργηματική απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ μέσω παράνομης συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Αγροτικός γιατρός που ενώ καθημερινά θα έπρεπε να ασκεί τα καθήκοντά του και να εξυπηρετεί τους κατοίκους της Αντίκυρας, ήταν σχεδόν άφαντος και άγνωστος στους περισσότερους.

"Δεν τον είχα δει ποτέ. Βασικά δεν τον χρειάστηκα πότε αλλά στη μικρή κοινωνία μας, όλοι γνωριζόμαστε. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το γιατρό του χωριού μας" τόνισε ηλικιωμένος κάτοικος της κοινότητας για τον αγροτικό γιατρό φερόμενο δράστη της οργάνωσης, που έλειπε τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΚΥ Διστόμου στο οποίο και υπάγεται το περιφερειακό ιατρείο της Αντίκυρας, ο αγροτικός γιατρός του παραθαλάσσιου χωριού της Βοιωτίας φρόντιζε όλες οι απουσίες του να είναι δικαιολογημένες.

Η συνολική ζημιά του Οργανισμού από τις παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων που βρίσκονταν σε έλλειψη τόσο στη διεθνή όσο και στη εγχώρια αγορά ξεπερνά τα 3.5 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση για την οποία η οικονομική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και τις ανακρίσεις προκάλεσε και την παρέμβαση του υπουργού υγείας ο οποίος προανήγγειλε αλλαγές στο τρόπο ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.