ΑρχικήΑθλητικά«Έκπτωτος» μετά από ανακοίνωση της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας!

«Έκπτωτος» μετά από ανακοίνωση της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας!

«Έκπτωτος» μετά από ανακοίνωση της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας!

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024

Σπύρος Πέππας

Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν την έκδοση «διαπιστωτικής πράξης» για τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας Κώστα Νίκα.

Συγκεκριμένα σε βάρος του προέδρου της ΕΠΣ Βοιωτίας υπάρχει αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, που εκδόθηκε πριν από περίπου οκτώ μήνες και αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της «ηθικής αυτουργίας σε ψευδή καταμήνυση από κοινού και κατά μόνας, ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία από κοινού και κατά μόνας».

Όπως έκανε γνωστό και μέσα από την ανακοίνωση της η Ε.Π.Ο. αποφάσισε την έκδοση διαπιστωτικής πράξης δυνάμει του άρθρου 11 του παραρτήματος Α του Καταστατικού, σε συνδυασμό με το άρθρο 3 του Ν. 2725/1999, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Με λίγα λόγια δηλαδή η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο κ. Νίκας εκπίπτει από την θέση του ως πρόεδρος της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας αλλά και από την θέση που κατείχε ως μέλος της επιτροπής διοργανώσεων της Ε.Π.Ο.

Την θέση του κ. Νίκα θα καλύψει άλλο μέλος της διοίκησης της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας και θα προκηρυχθούν εκλογές για τις επόμενες εβδομάδες.

Η ανακοίνωση της Ε.Π.Ο.:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις.

“Εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για τη διενέργεια των κληρώσεων 5ης, 6ης και 7ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Κατόπιν εισήγησης του προέδρου της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων Κ. Βρακά και του τεχνικού διευθυντή Δ. Παπαδόπουλου, εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης με τους κ. Δημήτρη Μίκικη (προπονητής τερματοφυλάκων), Γιώργο Πολυμενέα (γυμναστής), Γιάννη Αμανατίδη (αναλυτής) ενόψει επίσημων και φιλικών αγωνιστικών υποχρεώσεων των Εθνικών Ομάδων όλων των ηλικιών.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η χορήγηση δικαστικής πληρεξουσιότητας για υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για τη ζημία που υπέστη η ΕΠΟ ύστερα από την έκδοση της υπ’ αριθ. 659/2024 απόφασης Αρείου Πάγου.

Δυνάμει του άρθρου 11 του παραρτήματος Α του Καταστατικού, σε συνδυασμό με το άρθρο 3 του Ν. 2725/1999, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αποφασίστηκε η έκδοση διαπιστωτικής πράξης για τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας.

Αποφασίστηκε η καταγγελία σύμβασης μίσθωσης ακινήτου ιδιοκτησίας ΕΠΟ επί της λεωφόρου Συγγρού”.