ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕξαιρούνται από το πρόγραμμα δακοκτονίας οι περιοχές των Δ.Ε. Αντίκυρας, Στειρίου και Διστόμου

Εξαιρούνται από το πρόγραμμα δακοκτονίας οι περιοχές των Δ.Ε. Αντίκυρας, Στειρίου και Διστόμου

Εξαιρούνται από το πρόγραμμα δακοκτονίας οι περιοχές των Δ.Ε. Αντίκυρας, Στειρίου και Διστόμου

Η εξαίρεση γίνεται λόγω πολύ μειωμένης καρποφορίας

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

Σπύρος Πέππας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Βοιωτίας, στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το έτος 2020 ενημερώνει ότι, εξαιρούνται από το πρόγραμμα δακοκτονίας οι περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Αντίκυρας, Στειρίου και Διστόμου, λόγω πολύ μειωμένης καρποφορίας.

Στις παραπάνω περιοχές, ο Μ.Ο. καρποφορίας είναι κάτω από 20%. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.Π.Α.Α.Τ., σε περιοχές με καρποφορία κάτω από 20% ο δολωματικός ψεκασμός δεν είναι αποτελεσματικός και δεν πρέπει να εφαρμόζεται. Για το λόγο αυτό έγινε και απανάρτηση των παγίδων. Οι παραγωγοί οι οποίοι έχουν ελαιοτεμάχια με κάποια παραγωγή καλούνται να εφαρμόσουν μόνοι τους μέτρα καταπολέμησης του δάκου με ψεκασμούς καλύψεως, σε συνεργασία πάντα με κάποιο γεωπόνο και εφαρμόζοντας τις οδηγίες χρήσης των φαρμάκων.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στα τηλέφωνα: 2262352110 & 2261350165.