ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Παναγιώτης Αγνιάδης μιλάει στο «Ράδιο Θήβα» για το λουκέτο στα σούπερ μάρκετ στη Θήβα και τη Λιβαδειά

Ο Παναγιώτης Αγνιάδης μιλάει στο «Ράδιο Θήβα» για το λουκέτο στα σούπερ μάρκετ στη Θήβα και τη Λιβαδειά

Ο Παναγιώτης Αγνιάδης μιλάει στο «Ράδιο Θήβα» για το λουκέτο στα σούπερ μάρκετ στη Θήβα και τη Λιβαδειά

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας αναφέρθηκε για το πρόσφατο λουκέτο στα δύο σούπερ μάρκετ σε Θήβα και Λιβαδειά

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Στο «Ράδιο Θήβα», στην εκπομπή «Ενημερωμένος Πολίτης», μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Π. Αγνιάδης, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Βοιωτίας αλλά και για το πρόσφατο «λουκέτο» σε δύο καταστήματα σούπερ μάρκετ στη Βοιωτία, στη Θήβα και στη Λιβαδειά, έπειτα από παράβαση της απαγόρευσης πώλησης εποχικών προϊόντων.

Ο κ. Αγνιάδης ανέφερε πως «Ζούμε μια πρωτόγνωρη κρίση, τόσο σαν κοινωνία όσο και σαν επιχειρηματικότητα, πιστεύω οι παραβλέψεις του πρώτου lockdown μας οδήγησαν σε ένα σκληρότερο, το οποίο θέλει μεγαλύτερες προσπάθειες ώστε να βελτιώσουμε κάπως τα πράγματα γιατί να διορθωθούν 100% είναι πολύ δύσκολο και θα χρειαστεί πολύς χρόνος. Δυστυχώς κλειδώνει η παράταση της καραντίνας αφού τα δεδομένα καθιστούν δύσκολη τη λήψη του Lockdown στις 30 Νοεμβρίου, άρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάποια παράταση και με νύχια και με δόντια προσπαθούμε πάντα με γνώνομονα πάντα την υγεία να μπορέσουμε κάπως τα Χριστούγεννα, τις ημέρες των εορτών, να έχουμε κάποια λειτουργικότητα. Δυστυχώς όσα περισσότερα lockdown κάνουμε, τόσο περισσότερο δηλώνουμε την αδυναμία μας να συγκρατήσουμε τον ιό, για αυτό τα lockdown πρέπει να τα κρατήσουμε και με ευλάβια πρέπει να πω όλους τους κανόνες για να έχουμε ένα καλύτερο και πιο γρήγορο αύριο και οικονομικά και ψυχολογικά θα σηκώνει και κοινωνία και επιχειρηματικότητα.»

Όσο αφορά δε τα δύο καταστήματα σούπερ μάρκετ που έκλεισαν σε Θήβα και Λιβαδειά, λόγω απαγόρευσης της πώλησης εποχικών προϊόντων, ο κ. Αγνιάδης δήλωσε πως «ήταν μια παράβαση, πιστεύω πως το κλείσιμο βεβαίως ήταν μέσα στους κανόνες, από εκεί και πέρα εάν από την νομοθεσία, που πιστεύω προβλέπεται πρόστιμο, πρέπει να μπει και το πρόστιμο, από εκεί και πέρα είναι ανταγωνισμός σίγουρα, δεν μπορεί να κλείνει τους μικρούς, το λιανεμπόριο που τόσα πολλά έχει υποφέρει και να επιτρέπει στα πολυκαταστήματα και στις πολυεθνικές να πωλούν άλλα είδη. Δεν νομίζω ότι θα το αποφύγουν το πρόστιμο, αναμένουμε όμως.»

Ο κ. Αγνιάδης μίλησε ακόμη και για την χορήγηση 25 εκατομμύριων ευρώ, από την Περιφ. Στερεάς Ελλάδας, σε επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, υπογραμμίζοντας «τα 25 εκατ. ήταν σε σωστή κατεύθυνση που βγήκανε αλλά δυστυχώς δεν επαρκούν ειδικά για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, και πιο ειδικά για την εστίαση. Συμφωνήσαμε με την περιφέρεια να βγουν και άλλα προγράμματα έτσι ώστε όλες οι επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρές, οι πολύ μικρές και οι μικρομεσαίες, να μπορέσουν να πάρουν κάποια οικονομική ανάσα, γιατί οι συνέπειες της πανδημίας είναι πολύ μεγάλες και χρειαζόμαστε στη μικρή επιχείρηση και στη πολύ μικρή κάποια ενίσχυση και μέσα σε όλα είναι αδικημένη όπως και σε όλα η εστίαση.»