ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑσυνείδητος έριξε μπάζα και καρκινογόνα υλικά στη λίμνη της Αλυκής

ΑΛΥΚΗ

#TAGS: Αλυκή  Μπάζα  Αστυνομία 

Ασυνείδητος έριξε μπάζα και καρκινογόνα υλικά στη λίμνη της Αλυκής

Ασυνείδητος έριξε μπάζα και καρκινογόνα υλικά στη λίμνη της Αλυκής

Η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο στον ασυνείδητο, αφού τον εντόπισαν το πρωί της Πέμπτης

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ένα απίστευτο περιστατικό που έχει προκαλέσει την κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας έλαβε χώρα την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 στην Αλυκή, όπου ένας ασυνείδητος πέταξε, δίπλα στη λίμνη της Αλυκής, διάφορα μπάζα και ελενίτ, τα οποία είναι καρκινογόνα, από σκεπή σπιτιού.

Σε επικοινωνία του «Ράδιο Θήβα» με τον Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξηρονομής, κ. Στ. Κεφαλά, έγινε γνωστό πως λόγω της δημοσιότητας που δόθηκε στο ζήτημα, το πρωί της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου ο άνθρωπος που είχε ρίξει τα μπάζα και τα καρκινογόνα υλικά, πήγε τις πρωινές ώρες και πήρε τα ελενίτ από τη τοποθεσία που τα είχε ρίξει και τα μετέφερε στο σπίτι του.

Στην Αλυκή έφτασε η δημοτική αστυνομία, ενώ για το περιστατικό είχε ενημερωθεί ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων, κ. Καμούτσης, και ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Αναστασίου, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης», κ. Ηλ. Τραμπάκουλος, ο οποίος κάλεσε τον κ. Κεφαλά για να ενημερωθεί για την κατάσταση.

Η δημοτική αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον ασυνείδητο πολίτη που έριξε τα μπάζα και τα καρκινογόνα υλικά και του επιβλήθηκε σχετικό πρόστιμο.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τον κ. Κεφαλά, πως ο Δήμος Θηβαίων δεν κάνει αποκομιδή μπαζών, ενώ όσο αφορά επικίνδυνα υλικά, όπως τα ελενίτ που είναι καρκινογόνα υπάρχει ανάγκη για ειδική διαχείριση, την οποία πραγματοποιούν ιδιωτικές εταιρείες, όπου πακετάρουν τα υλικά αυτά και τα αποστέλνουν στο εξωτερικό, λόγω της επικινδυνότητας τους.