ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Παναγιώτης Αγνιάδης στο «Ράδιο Θήβα» - «Πρέπει να ενισχυθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις»

Ο Παναγιώτης Αγνιάδης στο «Ράδιο Θήβα» -  «Πρέπει να ενισχυθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις»

Ο Παναγιώτης Αγνιάδης στο «Ράδιο Θήβα» - «Πρέπει να ενισχυθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις»

Για τις επιχειρήσεις της Βοιωτίας μίλησε ο κ. Αγνιάδης - «Ο Θεός να βάλει το χέρι του»

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, μίλησε στο «Ράδιο Θήβα» για το λιανεμπόριο, την οικονομία αλλά και τις επιχειρήσεις στη Βοιωτία.

Το 2020 και το 2021 «δοκιμάζει τις αντοχές μας»

Ο κ. Αγνιάδης αναφέρθηκε στο γεγονός πως τόσο η προηγούμενη χρονιά, όσο και το 2021, είναι ίδιαίτερα δύσκολες για τους επιχειρηματίες και την οικονομία, τονίζοντας πως «η αισιοδοξοία που βλέπουμε είναι πολύ συγκρατημένη. Ανοιξε το λιανεμπόριο, βέβαια οι επιχειρήσεις της Βοιωτίας είναι στο click away και πιστεύουμε ότι και οι επιχειρήσεις της Βοιωτίας να μην είναι σε μια διαφορετική αντιμετώπιση από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της χώρας. Την Παρασκευή αναμένουμε να λήξει και αυτό και να μπούμε και εμείς σε έναν ρυθμό αγοράς. Βέβαια δεν υπάρχει αισιοδοξία, λιανεμπόριο και εστίαση και ο τουρισμός την πληρώνουν. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, δεν λέω τίποτα άλλο.» Ο κ. Αγνιάδης τόνισε πως ενώ έχει περάσει μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση για την οικονομία και τις επιχειρήσεις, «έρχονται πιο δύσκολα».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας αναφέρθηκε στα αρχικά μέτρα που είχαν τεθεί για την εστίαση, με τα τέσσερα έως έξι άτομα σε περίπτωση που είναι οικογένειες αλλά και την τήρηση αποστάσεων, τονίζοντας πως δυσκολία τήρησης των μέτρων υπάρχει σε κλαμπ και κέντρα διασκέδασης όπου αναμένεται να ανοίξουν τον Ιούνιο για την τουριστική περίοδο. «Ας ανοίξουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και βλέπουμε. Είναι ένα μέτρο επανεκκίνησης της αγοράς, δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα αποδώσει.»

Πρέπει να αναλάβουν οι τράπεζες τον ρόλο που τους αναλογεί

«Από ότι έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση θα πέσουν λεφτά στην αγορά το ζητούμενο είναι το πως θα πέσουν και πότε θα πέσουν, περιμένουμε από το ταμείο ανάκαμψης, αυτά τα λεφτά θα έρθουν μέχρι τον Ιούνιο, πρέπει να ενισχυθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μιας και το σύνολο των επιχειρήσεων στη χώρα, το 95% περίπου, είναι μικρές και πολύ μικρές. Για να επιβιώσουν αυτές οι επιχειρήσεις, ειδικά εστίαση, εμπόριο και τουρισμός που έχουν πληγεί περισσότερο, πρέπει όλοι μαζί και ειδικά το τραπεζικό σύστημα να λάβει τις ευθύνες του και να συνεργαστεί» τόνισε ο κ. Αγνιάδης, επισημαίνοντας πως «πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, δυστυχώς, έχουν μόνο 100.000 επιχειρήσεις. Περίπου το 10% των ΑΦΜ στην χώρα, πρέπει όμως τα τραπεζικά κριτήρια του παρελθόντος να φύγουν από τη μέση. Κακά τα ψέμματα με τραπεζικά κριτήρια πολύ λίγες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις θα έχουν ευνοία τραπεζών, για αυτό ζητάμε για άλλη μια φορά να αναλάβουν και οι τράπεζες τον ρόλο που τους αναλογεί στη διαχείριση της κρίσης.»