ΑρχικήΣυνεντεύξειςΤην παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητάει ο Στ. Κεφαλάς για την Μονή Μακαριώτισσας

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητάει ο Στ. Κεφαλάς για την Μονή Μακαριώτισσας

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητάει ο Στ. Κεφαλάς για την Μονή Μακαριώτισσας

«Μια πληροφορία που έχω είναι ότι εκβιάζανε του υπαλλήλους να πάνε για δουλειά» ανέφερε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής, κ. Στάθης Κεφαλάς, μίλησε στο «radiothiva» για το πρόσφατο «lockdown» στην Ιερά Μονή Μακαριώτισσας, καθώς εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού στη Μονή.

Ο κ. Κεφαλάς ανέφερε πως η τοπική κοινωνία της Ξηρονομής αλλά και των γειτονικών κοινοτήτων είναι ανάστατες, «διότι μπορώ να πω ότι ήμασταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήρεμοι και ήσυχοι από κρούσματα κορωνοϊού και τελευταία έχουν εμφανιστεί κάποια κρούσματα τα οποία η διασπορά έχει προέλθει από την Ιερά Μονή Μακαριώτισσας.» Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής τόνισε πως, σύμφωνα με πληροφορίες του, τα κρούσματα στην Ι.Μ Μακαριώτισσας είναι «πάρα πολλά» τόσο σε μοναχούς όσο και σε εργαζόμενους.

«Μια πληροφορία που έχω είναι ότι εκβιάζανε του υπαλλήλους να πάνε για δουλειά»

«Δεν ξέρω αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι γίνεται μια διασπορά του ιού στη περιοχή και στην Ελλοπία και στη Ξηρονομή και πληροφορίες μου λένε και για την Δομβραίνα, οι οποίες προέρχεται από εκεί – την Μακαριώτισσα – η διασπορά αυτή. Εδώ υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα για το αν θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα το μοναστήρι και οι εργαζόμενοι που εργάζονται εκεί.» Ο κ. Κεφαλάς υπογράμμισε πως σύμφωνα με πληροφορίες του ακόμη και την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 γινόταν διανομή των προϊόντων που παράγει η Ιερά Μονή. «Μια πληροφορία που έχω είναι ότι εκβιάζανε του υπαλλήλους να πάνε για δουλειά. Μάλιστα ο ένας από αυτούς τους υπαλλήλους είχε πυρετό 10 ημέρες, δεν είχε κάνει το τεστ κορωνοϊού, την Τετάρτη-Πέμπτη που μας πέρασε πήγε για εργασία, του είπαν έλα για εργασία, και την Παρασκευή έκανε το τεστ και βγήκε θετικός, τόσο αυτός όσο οι γονείς του όσο και ανάδοχος μητέρα. Και από εκεί λοιπόν έχει γίνει μια μικρή διασπορά αυτή τη στιγμή και δεν ξέρουμε την συνέχεια» δήλωσε χαρακτηριστικά στο «radiothiva» ο κ. Κεφαλάς.

 

«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο δεν «σφραγίστηκε» το μοναστήρι»

Ο κ. Κεφαλάς τόνισε πως δεν μπορεί να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους τόσο το μοναστήρι όσο και το μικρό εργοστάσιο που έχουν όπου παράγουν κάποια τυροκομικά προϊόντα δεν τέθηκαν σε καραντίνα με αποτέλεσμα να προκληθεί όλη αυτή η αναστάτωση και η διασπορά του κορωνοϊού στη γύρω περιοχή.

«Η αστυνομία υπάρχει; Έχει πάει ποτέ η αστυνομία στην Ιερά Μονή να δει; Την τελευταία Κυριακή μου είπαν, ας το πούμε δεν έπεφτε καρφίτσα, και είχαν έρθει εκδρομή από την Αττική; Εκκλησιάζονται στην Ιερά Μονή» ανέφερε ο κ. Κεφαλάς, τονίζοντας στη συνέχεια πως αρκετοί εργαζόμενοι εξαναγκάζονταν να πάνε στη δουλειά, δίνοντας ως παράδειγμα έναν εργαζόμενο οποίος παρά το γεγονός πως είχε πυρετό του ζητούσαν να συνεχίσει να εργάζεται. «Δεν έπρεπε να είχε γίνει απευθείας σε αυτόν τον άνθρωπο το τεστ ώστε να ενημερωθεί η οικογένεια του;» Ακόμη, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής έκανε γνωστό πως η σύζυγος ενός από τα κρούσματα εργάζεται σε δημοτική ενότητα του Δήμου Θηβαίων με αποτέλεσμα, στα πλαίσια της εργασίας της, να έχει έρθει σε επαφή με αρκετά μέλη από όλα τα χωριά.