ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Συνεργασία για την Ανάπτυξη»

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Συνεργασία για την Ανάπτυξη»

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Συνεργασία για την Ανάπτυξη»

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του κ. Αλέκου Στάικου, «Συνεργασία για την Ανάπτυξη», που βρίσκεται επί των οδών Πινδάρου και Οιδίποδος, με τεράστια συμμετοχή από κόσμο.

Μεταξύ άλλων τον παρών έδωσε ο βουλευτής της Ν.Δ., κ. Λ. Κτιστάκης, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας, κ. Φ. Παπαθωμά, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γ. Ψυχογιός, η κ. Λ. Θεοδώρου, ο κ. Γ. Γελέκας, και ο κ. Στ. Χαλβατζής.

Ο κ. Στάικος, μεταξύ άλλων,  ανέφερε κατά την ομιλία πως πριν από περίπου 2,5 μήνες, ξεκίνησε μια δύσκολη προσπάθεια, επισημαίνοντας πως «σήμερα, απόψε εδώ, βλέποντας όλους εσάς, είμαι σίγουρος πως δεν έκανα λάθος. Απόψε δίνετε την πιο σκληρή απάντηση σε όλους αυτούς που έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρουμε. Ξεκινήσαμε προσεκτικά και μεθοδικά, κτίζοντας λιθαράκι, λιθαράκι, τον συνδυασμό μας, και καταφέραμε να ενώσουμε υγιείς δυνάμεις του Δήμου μας, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς συναλλαγές, χωρίς εγωισμούς και μικροπρέπειες, κάνοντας έτσι πράξη, το πρώτο συνθετικό του συνδυασμού μας, την συνεργασία.»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο κ. Στάικος τόνισε πως δεν γίνεται να πορευτεί κανείς στη δύσκολη αυτή περίοδο, και να λύσει προβλήματα, «αν δεν είμαστε ενωμένοι», συμπληρώνοντας πως ο συνδυασμός του είναι ενωτικός, επισημαίνοντας πως «μέσα σε 60 μόλις ημέρες, 180 συμπολίτες μας, από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, από όλο το εύρος της κοινωνίας, πολλοί νέοι άνθρωποι, αλλά και μεγαλύτεροι, έμπειροι αλλά και καινούριοι στον πολιτικό στίβο, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, για την ανακαίνιση του Δήμου».

Περαιτέρω, ο υποψήφιος Δήμαρχος, τόνισε πως «αυτό που τόσο γρήγορα πετύχαμε, φαίνεται δεν άρεσε σε μερικούς, φαίνεται πως τους ξεβόλεψε από τις καρέκλες τους και αρχίσαν να συμπεριφέρονται εκπρόθεσμα σαν πραγματική δημοτική αρχή. Είδαμε πρόχειρες ασφαλτοστρώσεις, είδαμε καλλωπισμό στον πεζόδρομο, είδαμε επιβλέψεις εργασιών, είδαμε εκδηλώσεις που κανονικά γίνονταν στο τέλος του έτους, να γίνονται τώρα προεκλογικά, και γενικά μια κινητικότητα στην οποία δεν μας είχαν συνηθίσει τα τελευταία 4 χρόνια. Είδαμε όμως και άλλα πράγματα, πρωτόγνωρα για τον μικρό μας τόπο, πρωτόγνωρα για την μικρή μας κοινωνία. Είδαμε, αήθεις επιθέσεις, σε εμένα προσωπικά και την οικογένεια μου, στην σύζυγο υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, είδαμε ψεύτικες δημοσκοπήσεις, είδαμε στοιχηματικές εταιρείες να μας παίζουν αρνητικά, είδαμε δημόσιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαξιωτικές και κατευθυνόμενες, καθώς και κατηγορίες για δήθεν οικονομικά συμφέροντα πίσω από εμάς. Αλήθεια φίλοι, τι άλλαξε ξαφνικά; Τι έγινε μέσα σε 2,5 μόλις μήνες και μας φορτώνουν όλα τα κακά του κόσμου, σε εμένα και τον συνδυασμό μας; Η απάντηση είναι μια και απλή, ενοχλήσαμε, ενόχλησε η υποψηφιότητά μου, και η δική σας των υποψήφιων μας, η αποδοχή. Σε αντίθεση όμως με όλα αυτά, εμείς επιλέξαμε να πορευτούμε όλο αυτό το διάστημα αλλά και το επόμενο, με βάση το πρόγραμμά μας και τις ηθικές μας αξίες. Ένα πρόγραμμα που παρουσιάστηκε μόλις σήμερα και καλύπτει όλες τις ανάγκες της πόλης και των χωριών, δεν αρκείται στην απλή διαχείριση αλλά δίνει βάρος, στην ολοκληρωμένη διευκόλυνση της καθημερινότητας, και βάζει με μεγαλόπνοα σχέδια, στέρεες τις βάσεις, για το άλλο συνθετικό, την ανάπτυξη.»

Τέλος, ο κ. Στάικος έκανε μια μικρή αναφορά στους βασικούς άξονες του προγράμματος. Όσο αφορά τον πολιτισμό, επισήμανε πως η Θήβα είναι ανάμεσα στις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, πως πολύ λίγα πράγματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Θήβας, και πως δεν έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες για την ανάδειξη, την προβολή του Μουσείου της Θήβας. Ο κ. Στάικος προτείνει ενίσχυση της Επιτροπής Τουρισμού, με εξειδικευμένους συμβούλους, γνώστες της αγοράς, που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του μουσείου και των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου.  

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι