ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑσυνείδητοι πέταξαν σκουπίδια δίπλα στη δεξαμενή πόσιμου νερού στη Αλυκή Βοιωτίας

Ασυνείδητοι πέταξαν σκουπίδια δίπλα στη δεξαμενή πόσιμου νερού στη Αλυκή Βοιωτίας

Ασυνείδητοι πέταξαν σκουπίδια δίπλα στη δεξαμενή πόσιμου νερού στη Αλυκή Βοιωτίας

Στο σημείο υπήρχε ταμπέλα που τόνιζε την απαγόρευση ρίψης απορριμμάτων η οποία όμως κόπηκε

Σάββατο, 16 Μαΐου 2020

Γιώργος Πέππας

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος της Τ.Κ Ξηρονομής, κ. Σ. Κεφαλάς, τόσο προς όσους ασυνείδητους πετούν τα σκουπίδια τους όπου βρουν, όσο και στους αρμόδιους της καθαριότητας του Δήμου Θηβαίων.

Ο κ. Σ. Κεφαλάς, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ανάρτησε και μια σειρά από φωτογραφίες, στις οποίες φαίνονται και τα σκουπίδια τα οποία βρίσκονται δίπλα στη δεξαμενή του πόσιμου νερού.

«Η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε. Μάλλον όμως στραβά αρμενίζουμε. Στραβά αρμενίζουν οι ασυνείδητοι που πετάνε τα σκουπίδια μέχρι και διπλά στην δεξαμενή του πόσιμου νερού, αλλά στραβά αρμενίζουν και όσοι διοικούν και προΐστανται της καθαριότητας στον δήμο Θήβας. Οι τελευταίοι δεν ξέρουν καν που πέφτει η Αλυκή από οπού και οι σημερινές φωτογραφίες.

ΥΓ. Όσον αφορά την πρώτη φωτογραφία, κάποιος έκοψε την ταμπέλα και μετά άφησε σκουπίδια. Η ταμπέλα έγραφε : απαγορεύεται η ρίψη απορριμμάτων.»

Η κατάσταση, εν γένει, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στον Δήμο Θηβαίων, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι έχουν τη δυνατότητα να ρίχνουν τα σκουπίδια τους, ακόμη και αν είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον ή και τους ανθρώπους που περνούν από δίπλα τους. Σε αυτή τη περίοδο, όπου όλοι αντιμετωπίζουν την πανδημία του κορωνοϊού και τα αποτελέσματα αυτής, είναι επιτακτική ανάγκη οι αρχές να εναποθέτουν τους πόρους τους στην καταπολέμηση της πανδημίας αλλά και στην προετοιμασία για την επιστροφή στη κανονικότητα και όχι στους διάφορους ασυνείδητους που θέτουν σε κίνδυνο τις κοινωνίες στις οποίες οι ίδιοι ζουν, μέσω της αδιαφορίας και της απερισκεψίας τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες