ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΗλ. Τραμπάκουλος: «Προβλήματα καθημερινότητας στην υγεία ενός Θηβαίου»

Ηλ. Τραμπάκουλος: «Προβλήματα καθημερινότητας στην υγεία ενός Θηβαίου»

Ηλ. Τραμπάκουλος: «Προβλήματα καθημερινότητας στην υγεία ενός Θηβαίου»

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων, κ. Ηλ. Τραμπάκουλος, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ.Ν. Θήβας, σημειώνοντας πως αν και στο οργανόγραμμά του υπάρχει Τμήμα Αιμοδοσίας, δεν λειτουργεί αυτό. Περαιτέρω, ο κ. Τραμπάκουλος έκανε αναφορά στην έλλειψη ασθενοφόρων, ενώ επισήμανε ότι έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα προσλήψεις στο νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας ότι «Τόσο η Παθολογική όσο και η Ορθοπαιδική Κλινική έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών συμπολιτών μας.»

Η ανάρτηση του κ. Τραμπάκουλου:

«Στο Νοσοκομείο της Θήβας δε λειτουργεί Τμήμα Αιμοδοσίας αν και στο οργανόγραμμά του υπάρχει το τμήμα αυτό. Για τους πολίτες της περιοχής έχει μεγάλη σημασία αυτό γιατί – εκτός των πολλών και αυτονοήτων θετικών που προσφέρει- θα εμπεδώσει κι ένα αίσθημα ασφάλειας που επιθυμούμε όλοι προκειμένου να επιλέξουμε να χειρουργηθούμε αν και όποτε παραστεί ανάγκη.

Οι ελπίδες μας, που στηρίχτηκαν σε κατά καιρούς δηλώσεις, ότι θα μπορούν να γίνονται καθημερινές αιμοληψίες και ότι θα ελέγχεται και θα φυλάσσεται το αίμα ψαλιδίστηκαν μιας και όποια κίνηση πραγματοποιηθεί θα αφορά μόνο την αποθήκευση αίματος στο νοσοκομείο και άρα δε θα απαιτείται η αυθημερόν μεταφορά από το νοσοκομείο της Λιβαδειάς. (όλοι έχουμε ζήσει το ευτράπελο να κουβαλάμε από τη Λιβαδειά στη Θήβα σε ψυγειάκι από φελιζόλ αίμα για μετάγγιση συγγενή μας) . Αυτό είναι ένα βήμα αλλά όχι η λύση που απαιτούμε εδώ και πολλά- πολλά χρόνια. Θα συνεχίσουμε- και στην αιμοδοσία- ως παράρτημα αναμένοντας εγκρίσεις, υπογραφές και αποφάσεις από την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας …

Πρόβλημα αποτελεί και η έλλειψη ασθενοφόρων σε όλη τη Βοιωτία. Το ζούμε οι Βοιωτοί, το βλέπουν καθημερινά και οι εργαζόμενοι στα 2 Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Το ανέδειξε πρόσφατα η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου με σχετική επερώτηση. Μία περιοχή με εγγύτητα στα συγκοινωνιακά δίκτυα, με πολλές βιομηχανίες, με ορεινά χωριά, με το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, , με 2 camp προσφύγων, με φυλακές κ.λ.π. δε μπορεί να έχει ΕΚΑΒ υποστελεχωμένο ούτε οχήματα παμπάλαια ή παροπλισμένα. Ας μην αναφερθούμε στην άνιση κατανομή εξοπλισμού που εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η Βοιωτία κι εδώ «ρίχτηκε».

Υ.Γ. Για μην ισοπεδώνουμε τα πάντα θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιες προσλήψεις που γίνονται τελευταία σε ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Θήβας. Βέβαια, οι περισσότερες αφορούν ειδικευόμενους και συμβασιούχους αλλά η συνδρομή τους, θέλω να πιστεύω, ότι θα βοηθήσει. Τόσο η Παθολογική όσο και η Ορθοπαιδική Κλινική έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών συμπολιτών μας.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι