ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Στάθης Κεφαλάς στο Ράδιο Θήβα για τα προβλήματα της Τ.Κ Ξηρονομής

Ο Στάθης Κεφαλάς στο Ράδιο Θήβα για τα προβλήματα της Τ.Κ Ξηρονομής

Ο Στάθης Κεφαλάς στο Ράδιο Θήβα για τα προβλήματα της Τ.Κ Ξηρονομής

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο πρόεδρος της Τ.Κ Ξηρονομής, κ. Στάθης Κεφαλάς, μίλησε στο Ράδιο Θήβα, στην εκπομπή «Ενημερωμένος Πολίτης» για την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική κοινότητα, εν όψει καλοκαιριού.

Ο κ. Κεφαλάς ανέφερε αρχικά πως σε πρόσφατη επίσκεψη του στην Αλυκή, διαπίστωσε πως «δειλά δειλά έχουν ανοίξει τα καταστήματα, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Το άσχημο είναι πως ένα από τα μαγαζιά στην Αλυκή δεν πρόκειται να ξανά ανοίξει, λόγω του κορωνοϊού. Στη Ξηρονομή όλα τα καταστήματα άνοιξαν και προσπαθούν να επανέλθουν στην κανονικότητα.»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Κοινότητα

Σοβαρά προβλήματα πλήττουν την περιοχή, με μεγαλύτερο να είναι το θέμα της ύδρευσης. «Παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες της ΔΕΥΑΘ, η οποία κάνει άριστη δουλεία,έχουμε ορισμένα ζητήματα στην επάρκεια του νερού. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, καθώς επιτράπηκε η μετακίνηση προς την Αλυκή και ήρθαν πολλοί στα εξοχικά τους, είχαμε πρόβλημα με το νερό.»

«Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα απορρίμματα. Μπορώ να σας πω ότι το Σαββατοκύριακο δέχτηκα πάρα πολλά τηλεφωνήματα από την Αλυκή αναφορικά με το που μπορούν να αφήσουν τα κλαδιά και τα άλλα απορρίμματα». Η Αλυκή, λόγω των βροχοπτώσεων, έχει αρκετά μεγάλα χορτάρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος, κυρίως εν όψει του καλοκαιριού, για πυρκαγιά. Ο κ. Κεφαλάς επισήμανε επίσης το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή με την αποκομιδή των κάδων και των κλαδίων, δίνοντας ως παράδειγμα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όπου το απορριμματοφόρο επισκέφθηκε μονάχα ένα μέρος της Τ.Κ. καθώς γέμισε πλήρως και δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει την υπόλοιπη κοινότητα. «Έχουμε μια φορά αποκομιδή τη βδομάδα στα χωριά και δύο φορές στις παραλίες», ανέφερε ο κ. Κεφαλάς.

Σχετικά με πρόσφατη ανάρτηση του κ. Κεφαλά στο Facebook, στην οποία φαινόταν πως ορισμένοι είχαν ρίξει απορρίμματα έξω ακριβώς από τη δεξαμενή νερού της Αλυκής, ο κ. Κεφαλάς τόνισε πως «Υπάρχουν αφιλότιμοι και ασυνείδητοι αλλά υπάρχουν και αυτοί που συνεργάζονται, παίρνουν τηλέφωνο και ρωτάνε που να αποθέσουν τα απορρίμματα. Δεν έχουμε πράσινες ζώνες και πρέπει ο Δήμος να τρέξει ώστε να έχουμε μια σειρά στο ζήτημα των απορριμμάτων.» Υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην Τ.Κ Ξηρονομής.

Τέλος, έγινε λόγος για τις ράμπες των ΑΜΕΑ στην Αλυκή, με τον πρόεδρο της Τ.Κ να γνωστοποιεί πως μόλις προχωρήσουν σε διαμόρφωση του χώρου η εταιρεία θα προχωρήσει στην τοποθέτηση των ραμπών.