ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Μουλκιώτης: «Το ΠΑΣΟΚ- Κινημα Αλλαγής, φέρνει στην Βουλή τις αυθαιρεσίες της ΕΛΒΙΟΚ ΑΕ για τον ΧΥΤΒΑ στην Τανάγρα»

Γιώργος Μουλκιώτης: «Το ΠΑΣΟΚ- Κινημα Αλλαγής, φέρνει στην Βουλή τις αυθαιρεσίες της ΕΛΒΙΟΚ ΑΕ για τον ΧΥΤΒΑ στην Τανάγρα»

Γιώργος Μουλκιώτης: «Το ΠΑΣΟΚ- Κινημα Αλλαγής, φέρνει στην Βουλή τις αυθαιρεσίες της ΕΛΒΙΟΚ ΑΕ για τον ΧΥΤΒΑ στην Τανάγρα»

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Σπύρος Πέππας

Με δελτίο τύπου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μουλκιώτης και Μανώλης Χριστοδουλάκης τονίζουν στην Βουλή τις αυθαιρεσίες για τον ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του κ. Μουλκιώτη:

Ο Γιώργος Μουλκιώτης βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης βουλευτής Ανατολικής Αττικής και υπεύθυνος ΚΤΕ Περιβάλλοντος με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση- Ερώτηση απευθυνόμενη στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τονίζουν τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί με βάση και δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα (Η ΣΚΥΤΑΛΗ, Radio Thiva κλπ) από την υπ΄ αριθμ. 555/25-04-2024 απάντηση από το Τμήμα Χορηγήσεων Εγκρίσεων Δόμησης - Αδειών Δόμησης και Επιβολής Κυρώσεων Αυθαίρετων Κατασκευών της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Θηβαίων σε σχετική ερώτηση του Δημάρχου Τανάγρας, σύμφωνα με την οποία διαπιστώνεται η παραβίαση όρων της άδειας κατά την διεξαγωγή χωματουργικών εργασιών, με τις εξ’ αρχής αυθαιρεσίες της επιχείρησης ΕΛΒΙΟΚ Μον. ΑΕ.

Τονίζεται ακόμη, ότι μετά από καταγγελία του Δήμου Τανάγρας για παραβίαση της σχετικής οικοδομικής άδειας, η ως άνω Υπηρεσία διαπίστωσε στις 25-4-2024, ότι: «….η εκσκαφή του ΚΥΤΑΣ έχει διαφορετικές διαστάσεις από αυτές που έχουν σημειωθεί στο διάγραμμα κάλυψης της υπ’ αριθμόν: 906236/28.12.2023 οικ. ?δειας και συγκεκριμένα από 82,00μ x 111,00μ περίπου έχει πραγματοποιηθεί 144,00μ x 85,00μ και το βάθος από 6,00 μ σε 15,00 μ περίπου.»

Οι πράξεις αυτές της ΕΛΒΙΟΚ Μον. ΑΕ, πέραν της αναστολής εργασιών, που έχει διαταχθεί από το ΣτΕ, εκδηλώνουν υπεροψία και αποτελούν ευθεία πρόκληση, όταν μάλιστα διαπιστώνονται αυθαιρεσίες στο αρχικό ακόμα στάδιο των χωματουργικών εργασιών, για την δημιουργία ΧΥΤΒΑ, που έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις και έχει παράλληλα προκαλέσει την δυσφορία, την έντονη αντίδραση και αναστάτωση της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας του Δήμου Τανάγρας, αφενός λόγω της έντονης βιομηχανικής επιβάρυνσης της ευρύτερης περιοχής και αφετέρου λόγω της χρόνιας προσβολής του περιβάλλοντος και της ρύπανσης του Ασωπού.

Κατόπιν αυτών οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, ερωτούν την Κυβέρνηση:

1. Πως σκοπεύει το υπουργείο να αντιμετωπίσει τις αυθαιρεσίες της ΕΛΒΙΟΚ Μονοπρόσωπη ΑΕ στη θέση «Λάκκα Ντέιτα» ή «Κεραμμυδέζα» ή «Κεραμμιδέζα» ή «Τρέπια» ή «Μπαλόκα» του Δήμου Τανάγρας, στο παρόν στάδιο εργασιών επί επιχειρούμενης επένδυσης στρατηγικής φυσεως;

2. Πως σχεδιάζει το Υπουργείο να ελέγξει την υποχρέωση τήρησης των προβλέψεων των χορηγηθεισών αδειών και όσων τυχόν χορηγηθούν εκ μέρους της ΕΛΒΙΟΚ Μον. ΑΕ, προκειμένης στρατηγικής επένδυσης σε περιοχή με συνεχείς οχλούσες και ρυπογόνες δραστηριότητες και επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα;

3. Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να λάβε περαιτέρω ειδικότερα μέτρα, για την αποφυγή επιχειρηματικών αυθαιρεσιών, ενόψει και της αυθαίρετης συμπεριφοράς της ΕΛΒΙΟΚ;