ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Μουλκιώτης: «Το «πάρτυ» των απευθείας αναθέσεων στη ΔΥΠΑ προς εταιρεία φάντασμα συνεχίζεται - Ο Πρωθυπουργός απουσιάζει»

Γιώργος Μουλκιώτης: «Το «πάρτυ» των απευθείας αναθέσεων στη ΔΥΠΑ προς εταιρεία φάντασμα συνεχίζεται - Ο Πρωθυπουργός απουσιάζει»

Γιώργος Μουλκιώτης: «Το «πάρτυ» των απευθείας αναθέσεων στη ΔΥΠΑ προς εταιρεία φάντασμα συνεχίζεται - Ο Πρωθυπουργός απουσιάζει»

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Σπύρος Πέππας

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση, ανέδειξε το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε αμφιλεγόμενη εταιρεία, συνολικού ύψους 33.790 ευρώ. Στις 20 Μαΐου, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες κατήγγειλαν ότι η ΔΥΠΑ έχει πραγματοποιήσει άλλες πέντε παρόμοιες αναθέσεις. Το ΠΑΣΟΚ κατακρίνει τη ΝΔ για τις πρακτικές αυτές, ζητώντας την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και την παραίτηση του Διοικητή της ΔΥΠΑ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του κ. Μουλκιώτη:

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση – Ερώτηση ανέδειξε το θέμα των απευθείας αναθέσεων από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α), πρώην ΟΑΕΔ, σε εταιρεία «φάντασμα» με ποσό ύψους 33.790,00 ευρώ.

Στις 20 Μαΐου με κοινή ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, ΤΟΕΕ, ΤΟΕΚ (ΠΑΝΣΥΠΟ), κατήγγειλαν ότι η Διοίκηση της ΔΥΠΑ έχει προβεί και σε άλλες πέντε απευθείας αναθέσεις προς την ίδια εταιρία, όλες με το ίδιο αντικείμενο, δηλαδή την επικοινωνιακή προβολή της Δ.ΥΠ.Α.

Τελικά η Ν.Δ. και το Μέγαρο Μαξίμου μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι όπου τα συμφέροντα που την στηρίζουν και οι ημέτεροι, κερδοσκοπούν σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

Οι απευθείας αναθέσεις της ΔΥΠΑ, στην εταιρία φάντασμα, δεν έχουν τελειωμό.

Σε πόσες τέτοιες εταιρείες ζητείται η παραίτηση του Διοικητή της;

Την απάντηση θα δώσει ο Ελληνικός Λαός, για να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, την αξιοπρέπεια του και την αξιοπρεπή διαβίωση του.