ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαTη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου τέλεσε ο Μητροπολίτης Γεώργιος

Tη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου τέλεσε ο Μητροπολίτης Γεώργιος

Tη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου τέλεσε ο Μητροπολίτης Γεώργιος

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

Σπύρος Πέππας

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου, αναφερόμενος στο έργο των Αγίων και ευχόμενος στους πιστούς. Την Πέμπτη 23 Μαΐου, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, τιμώντας τον ?γιο Νικόδημο και ευχόμενος στους εργαζομένους και τροφίμους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου, με τη συμμετοχή πολλών πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον Μ. Κωνσταντίνο και το όραμά του με το Σταυρό αλλά και στην προσφορά του στην Εκκλησία με το Διάταγμα Μεδιολάνων περί ανεξιθρησκείας και την σύγκληση της Α΄Οικουμενικής Συνόδου, καθώς και στην προσφορά της μητέρας του Αγίας Ελένης. Επίσης, ευχήθηκε στον Εφημέριο του Ναού π. Κωνσταντίνο Τσιώλη για την ονομαστική του εορτή και σε όλους τους πιστούς Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Την Πέμπτη 23 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικοδήμου του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων της Μητροπόλεως “Ο ?γιος Βλάσιος” που εόρτασε τον ?γιο Νικόδημο τον νυκτερινό μαθητή, του οποίου η μνήμη τιμάται την Γ΄Κυριακή από του Πάσχα. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στις Μυροφόρες γυναίκες και τον ?γιο Νικόδημο και ευχήθηκε στους εργαζομένους και τους τροφίμους του Θεραπευτηρίου που συμμετείχαν στη Θ.Λειτουργία.