ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία«Ξαφνικός θάνατος» για 130 και πλέον μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ της Αλιάρτου - Χάνουν τη χρονιά του λόγω απουσιών (Βίντεο)

ΑΛΙΑΡΤΟΣ

#TAGS: Μαθητές  ΕΠΑΛ  Αλίαρτος 

«Ξαφνικός θάνατος» για 130 και πλέον μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ της Αλιάρτου - Χάνουν τη χρονιά του λόγω απουσιών (Βίντεο)

«Ξαφνικός θάνατος» για 130 και πλέον μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ της Αλιάρτου - Χάνουν τη χρονιά του λόγω απουσιών (Βίντεο)

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

Γιώργος Πέππας

Χάνουν τη χρονιά τους τα 2/3 των μαθητών του νυχτερινού ΕΠΑΛ της Αλιάρτου γιατί, όπως υποστηρίζουν, ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων, δεν δικαιολόγησαν απουσίες τους τηρώντας αυστηρά το γράμμα του νόμου.

Μαθητές και μαθήτριες του Εσπερινού ΕΠΑΛ όλων των ηλικιών, εργαζόμενοι, από διάφορα σημεία της Βοιωτίας που μετακινούνται καθημερινά για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο νυχτερινό σχολείο, χάνουν τις κατατακτήριες εξετάσεις τους οπότε και τη συμμετοχή τους στις πανελλήνιες για εκείνους που επιμένουν στο όνειρο για μία καλύτερη ζωή και κάποιοι, όπως αναφέρουν, κινδυνεύουν να χάσουν και τις δουλειές τους.

Οι καταγγελίες σε βάρος του διευθυντή του σχολείου από τους οργισμένους μαθητές πέφτουν βροχή κυρίως για τις υποσχέσεις που τους έδωσε στην αρχή της σχολικής χρονιάς και τελικά διαψεύστηκαν και μάλιστα αιφνιδιαστικά, με τον οδυνηρότερο τρόπο για αυτούς λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Πέραν των μαθητών με απουσίες πολύ πάνω από τη βάση που θέτει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας για την επαρκή φοίτησή τους, κόβονται και μαθητές εργαζόμενοι με λιγότερες απουσίες των οποίων τα δικαιολογητικά, αδικαιολογήτως δεν ελήφθησαν υπόψη από το διευθυντή και το σύλλογο διδασκόντων.

Χρεώνουν στον διευθυντή του σχολείου μεροληπτική συμπεριφορά έναντι μαθητών και καθηγητών και χρήση αθέμιτων μέσων για τη στάση του συλλόγου διδασκόντων στο θέμα της δικαιολόγησης των απουσιών.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η απόφασή τους να θέσουν υπό κατάληψη το σχολικό κτίριο προκειμένου η διεύθυνση του σχολείου να επανεξετάσει την απόφασή της. Όπως καταγγέλλουν σημειωθήκαν επεισόδια μεταξύ μαθητών, τραυματισμοί παρουσία του διευθυντή, της αστυνομίας και εξωσχολικών στοιχείων με χαρακτηριστικά σωματοφυλάκων, μεταφορά με περιπολικό εγγράφων του σχολείου σε κουτιά και φακέλους.

Οι χαμένοι της σχολικής χρονιάς ζητούν να επανεξεταστεί η υπόθεση τουλάχιστον για τους μαθητές που είχαν λιγότερες απουσίες και να προβλεφθεί εμβόλιμα εξεταστική για να μη χάσουν τη χρονιά τους.

Οι εξετάσεις για τους μαθητές επαρκούς φοίτησης του Εσπερινού ΕΠΑΛ που τελεί υπό κατάληψη Αλιάρτου, διεξάγονται στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς.

*H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το radiothiva.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.