ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Ντασιώτης: «Τέλος Καλό» για την μεγάλη φωτιά στην Υλίκη

Γιώργος Ντασιώτης: «Τέλος Καλό» για την μεγάλη φωτιά στην Υλίκη

Γιώργος Ντασιώτης: «Τέλος Καλό» για την μεγάλη φωτιά στην Υλίκη

Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Σπύρος Πέππας

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης σχολίασε την μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε αγροδασική έκταση και κινητοποίησε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής πλησίον της λίμνης Υλίκης στο ύψος του Ακραιφνίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Ντασιώτη:

ΜΕΓΑΛΗ και ταχύτατη η κινητοποίηση και επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση της φωτιάς στην περιοχή του ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ, πλησίον της λίμνης ΥΛΙΚΗΣ.

Η ΦΩΤΙΑ αρχικά, πήρε διαστάσεις σε σημείο που διαπέρασε λόγω των ανέμων, την Εθνική οδό, γεγονός που αντιμετωπίστηκε με πραγματική αυταπάρνηση από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που αντιμετώπισαν ακαριαία το δεύτερο μέτωπο.

ΔΕΚΑΔΕΣ Πυροσβέστες, πολλά πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα, περιχαράκωσαν το μέτωπο και το περιόρισαν, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία των δικτύων.

ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας και στελέχη μας ήταν στο σημείο παρέχοντας συνδρομή, όπως και μηχάνημα του Δήμου Ορχομενού και φυσικά άνδρες του ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ με περιπολικά ρύθμιζε την κυκλοφορία, ενώ αφήνω για το τέλος τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, που ΕΛΕΓΧΑΝ και ταχύτατα ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΣΑΝ το δίκτυο, αντικαθιστώντας ακόμη και κολώνες που κάηκαν.

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ιδιαίτερα αυτό, καθώς η φωτιά εξελισσόταν μέσα στο δίκτυο, που ηλεκτροδοτεί τα αντλιοστάσια άρδευσης της Υλίκης, που εντός των ημερών θα τεθούν σε λειτουργία, το αντλιοστάσιο ύδρευσης της Κοινότητας Ακραιφνίου, αλλά και αντλιοστάσια που αφορούν την ύδρευση της Χαλκίδας. Οποιαδήποτε ζημιά, αυτού του δικτύου, θα αποτελούσε πραγματική καταστροφή

ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Φάνης Σπανός, ήμουν από την αρχή έως το τέλος του συμβάντος στο σημείο, συνεργαζόμενος με τους υπεύθυνους αξιωματικούς, τον Αρχιπύραρχο, διοικητή Πυροσβεστικών Δυνάμεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΜΟ και τον Πύραρχο, διοικητή του Νομού Βοιωτίας, ΠΟΥΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, για παροχή ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ χρειαζόταν.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τους ευχαριστώ όλους για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν περιορίζοντας στο ελάχιστο τις ζημιές.