ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Μουλκιώτης: ««Κεκλεισμένων των θυρών» η σύσκεψη Μιχαηλίδου - βιομηχάνων στην Θήβα

Γιώργος Μουλκιώτης: ««Κεκλεισμένων των θυρών» η σύσκεψη Μιχαηλίδου - βιομηχάνων στην Θήβα

Γιώργος Μουλκιώτης: ««Κεκλεισμένων των θυρών» η σύσκεψη Μιχαηλίδου - βιομηχάνων στην Θήβα

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γιώργος Μουλκιώτης, σχολίασε την συνάντηση που είχε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, στη Θήβα, με τους βιομηχάνους της περιοχής, αναφέροντας πως «Είναι απορίας άξιο τι ακριβώς εξυπηρετεί η εν λόγω στοχευμένου εργοδοτικού ακροατηρίου «κλειστή» σύσκεψη της κ. Δόμνας Μηχαηλίδου».

Αναλυτικότερα, ο κ. Μουλκιώτης στη δήλωσή του ανέφερε:

«Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε την Θήβα και συμμετείχε σε «κλειστή» σύσκεψη με τους βιομήχανους της περιοχής για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

Είναι γνωστό ότι, τρία χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου 4808/2021, η πλήρης εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας δεν είναι ακόμα εφικτή, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, στις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου, αλλά και στις λαϊκές αγορές δρομολογείται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2024.

Και ενώ, κατά τη δήλωση της Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι « […] το εργαλείο που προωθεί τη διαφάνεια στην αγορά εργασίας [...]», η ίδια επιλέγει σήμερα να συσκέπτεται υπό άκρα μυστικότητα με εκπροσώπους μεγάλων βιομηχανιών στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Είναι απορίας άξιο τι ακριβώς εξυπηρετεί η εν λόγω στοχευμένου εργοδοτικού ακροατηρίου «κλειστή» σύσκεψη της κ. Δόμνας Μηχαηλίδου. Και μάλιστα, για ένα ζήτημα μείζονος σπουδαιότητας, που αφορά κατ΄ εξοχήν τους εργαζόμενους. Προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά για τη συζήτηση περί της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, χωρίς συμμετοχή τουλάχιστον των εκπροσώπων των εργαζομένων, των Εργατικών Κέντρων, για ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, που αφορά εργοδότες και κύρια τους εργαζόμενους. Τόσο πολύ κρίνονται αδιάφορες ή τόσο πολύ ενοχλούν οι απόψεις των εργαζομένων;

Η κ. Υπουργός είναι πολιτικά έκθετη στους εργαζόμενους. Αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ο τρόπος άσκησης της κυβερνητικής εξουσίας και σε κάθε περίπτωση η «επιλογή» συνομιλητών της Ν.Δ.»