ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕνημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας από τον Δήμο Λεβαδεών για τα αδέσποτα ζώα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

#TAGS: Δήμος Λεβαδέων  Αδέσποτα 

Ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας από τον Δήμο Λεβαδεών για τα αδέσποτα ζώα

Ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας από τον Δήμο Λεβαδεών για τα αδέσποτα ζώα

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμος Λεβαδέων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημέρωσε τους πολίτες, αλλά και «αποκατέστησε την αλήθεια», όπως τόνισε, αναφορικά με το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Λεβαδέων.

Αναλυτικότερα, ο Δήμος ανέφερε:

«Τι κάνει ο Δήμος για τα αδέσποτα ζώα;

Οι υπηρεσίες του Δήμου μεριμνούν για τη σίτιση και την πρόσβασή τους σε καθαρό νερό, μέσω των ταΐστρων και ποτιστρών που υπήρχαν αλλά και αυτών που τοποθετήσαμε επιπλέον και βρίσκονται σε διάφορα σημεία περιμετρικά του αστικού ιστού. Η τροφοδοσία φαγητού γίνεται κάθε δύο ημέρες και η τροφοδοσία με νερό κάθε ημέρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μεριμνά ο Δήμος για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη;

Φυσικά, ο Δήμος συνεργάζεται με 2 κτηνιάτρους και 1 περισυλλογέα για την πραγματοποίηση των διαδικασιών αυτών.

Τι άλλο σκοπεύει να κάνει ο Δήμος για τα αδέσποτα ζώα;

Ο Δήμος έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία διαδημοτικού ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ και ειδικής πλατφόρμας για προώθηση αδέσποτων ζώων για υιοθεσία.

Μερικά αριθμητικά στοιχεία για την λειτουργία και την εξέλιξη του προγράμματος από την αρχή του έτους έως και 30 Ιουνίου 2024.

Ο Δήμος Λεβαδέων έχει ξοδέψει 23.026,00 ευρώ για κτηνιατρικές διαδικασίες (στειρώσεις, σημάνσεις, εμβολιασμούς κ.ά.), 6.138 ευρώ για προμήθεια ζωοτροφών, 800 ευρώ για προμήθεια νέων ταϊστρών και ποτίστρων και 3.410 ευρώ για περισυλλογές αδέσποτων ζώων. Τα παραστατικά για τις παραπάνω εργασίες είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε πολίτη.

Ενημερώνουμε επίσης ότι ανυπόστατα δημοσιεύματα που κατά καιρούς εμφανίζονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι παραπλανητικά, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και για τυχόν παραπληροφόρηση των πολιτών μελλοντικά ο Δήμος θα προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.

Προχωράμε με σύστημα και με μέθοδο, με τα ελάχιστα μέσα που διατίθενται από την πολιτεία και με τεράστια προσωπική προσπάθεια, στην οποία συμμετέχουν και οι εθελοντές, να λύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα σε σχέση με το θέμα των αδέσποτων που είναι και πανελλαδικό πρόβλημα.»