ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΗ Γ. Πούλου ανέδειξε στη Βουλή τα προβλήματα λειτουργίας του Γ.Ν. Θήβας

Η Γ. Πούλου ανέδειξε στη Βουλή τα προβλήματα λειτουργίας του Γ.Ν. Θήβας

Η Γ. Πούλου ανέδειξε στη Βουλή τα προβλήματα λειτουργίας του Γ.Ν. Θήβας

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Η Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων, την ανακοίνωση των εργαζομένων του Γ.Ν. Θήβας, στην οποία καταγγέλλουν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και τις επισφαλείς συνθήκες εφημέρευσης για τον μήνα Σεπτέμβριο. Η κ. Πούλου επεσήμανε πως «το εγκεκριμένο πρόγραμμα εφημεριών μηνός Σεπτεμβρίου δεν εξασφαλίζει την επαρκή στελέχωση, με αποτέλεσμα η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) και της Παθολογικής Κλινικής να είναι προβληματική.», ενώ κάλεσε την Κυβέρνηση «να ενισχύσει άμεσα το ΓΝ Θηβών με όλα τα αναγκαία μέσα και, ιδίως, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία του»

Η ανακοίνωση της κ. Πούλου:

«Εργαζόμενοι ΓΝ Θηβών: Μην αρρωστήσετε τον Σεπτέμβριο, θα σας ενημερώσουμε από τον επόμενο μήνα!

Με αυτόν τον ευρηματικό τίτλο εξέδωσαν Ανακοίνωση οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, με την οποία καταγγέλλουν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και τις επισφαλείς συνθήκες εφημέρευσης για τον μήνα Σεπτέμβριο.

 Την ανακοίνωση αυτή αναδεικνύω με σχετική Αναφορά που κατέθεσα στη Βουλή και απευθύνεται στον υπουργό Υγείας. Συγκεκριμένα, επισημαίνω ότι το εγκεκριμένο πρόγραμμα εφημεριών μηνός Σεπτεμβρίου δεν εξασφαλίζει την επαρκή στελέχωση, με αποτέλεσμα η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) και της Παθολογικής Κλινικής να είναι προβληματική.  

Για αυτό, οι εργαζόμενοι στην Ανακοίνωσή τους προειδοποιούν ότι οι συνθήκες αυτές, εκτός από το ότι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο εργάζεται υπό καθεστώς εξουθένωσης και διαρκούς άγχους για το ενδεχόμενο σοβαρών ιατρικών σφαλμάτων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που έχει διαλύσει το ΕΣΥ καλείται να ενισχύσει άμεσα το ΓΝ Θηβών με όλα τα αναγκαία μέσα και, ιδίως, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία του!»