ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΞεκίνησε η απολύμανση των απορριμματοφόρων στους Δήμους Λεβαδέων - Ορχομενού - Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Ξεκίνησε η απολύμανση των απορριμματοφόρων στους Δήμους Λεβαδέων - Ορχομενού - Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Ξεκίνησε η απολύμανση των απορριμματοφόρων στους Δήμους Λεβαδέων - Ορχομενού - Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Ξεκίνησε η απολύμανση των απορριμματοφόρων στους Δήμους Λεβαδέων, Ορχομενού, και Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας. Μετά από σχετική τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων και με πρωτοβουλίες του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε την έναρξη της πλύσης και απολύμανσης των απορριμματοφόρων. Η διαδικασία αυτή στοχεύει στην προστασία της υγείας των εργαζομένων και των δημοτών, ειδικά εν μέσω ακραίων θερμοκρασιών.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας:

Συναδέλφισσες - οι , σε συνέχεια της από 27-6-2024/193 ανακοίνωσής μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι μετά το σχετικό ερώτημα/τοποθέτηση του προέδρου του συλλόγου μας στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων, το οποίο ήρθε ως συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών , ενημερώσεων και συζητήσεων του συλλόγου με τη δημοτική αρχή, υπήρξε η ενημέρωση στο σώμα της δημοτικής αρχής δια στόματος του κ. Δημάρχου ότι ξεκίνησε η πλύση και η απολύμανση των απορριμματοφόρων οχημάτων του Δήμου Λεβαδέων.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι η ίδια διαδικασία έχει ξεκινήσει και για τους Δήμους Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας και Ορχομενού.

Συνάδελφοι - ισσες, όπως καλά γνωρίζετε η υγιεινή και η ασφάλεια όλων των εργαζομένων (και κατ’ επέκταση και των δημοτών) ήταν, είναι και θα είναι πάντα ύψιστη προτεραιότητα του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας. Στα πλαίσια αυτά και σε συνεργασία με τις αρμόδιες δημοτικές αρχές που αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα του εγχειρήματος και κινητοποιήθηκαν, μεριμνήσαμε ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες και να βρεθεί λύση για το θέμα της απολύμανσης των απορριμματοφόρων οχημάτων, μιας και ιδιαίτερα τώρα, στις συνθήκες ακραίας ζέστης, η εργασία της αποκομιδής των απορριμμάτων δεν είναι μόνο ανυπόφορη (όγκος εργασίας, άσχημη οσμή κτλ), αλλά αποτελεί εστία μόλυνσης και πηγή κινδύνου τόσο για την υγεία των εργαζομένων, όσο και των δημοτών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΣΩΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ