ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜήνυμα της Γιώτας Πούλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Γιώτα Πούλου  ΣΥΡΙΖΑ 

Μήνυμα της Γιώτας Πούλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μήνυμα της Γιώτας Πούλου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Η Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όππου ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, καλή δύναμη και επιτυχία σε αυτό το ταξίδι της γνώσης.

«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, φέρνοντας νέες προκλήσεις για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, καλή δύναμη και επιτυχία σε αυτό το ταξίδι της γνώσης.

Ωστόσο, τα προβλήματα και η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης συνεχίζονται, εξαιτίας της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αντί να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η κυβέρνηση επιλέγει αιφνιδιαστικά να συγχωνεύσει τμήματα και να στοιβάξει 27-28 μαθητές ανά τάξη, διακυβεύοντας την ποιότητα της διδασκαλίας και του παιδαγωγικού έργου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση των «αρίστων», προχωρά στη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, καταργώντας τμήματα κατευθύνσεων και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. Οι εκπαιδευτικοί, αντιμέτωποι με αναγκαστικές μετακινήσεις και ανεπαρκείς μισθούς, ζουν υπό συνθήκες εξουθένωσης. Επιπλέον, σχολεία ειδικής αγωγής, όπως το ΕΕΕΕΚ Θήβας και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θήβας, στεγάζονται σε ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια, αφήνοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς εκτεθειμένους σε μη ασφαλείς συνθήκες φοίτησης και εργασίας.

Το δημόσιο σχολείο δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό των περικοπών και των οικονομικών συμφερόντων που ευνοούν την ιδιωτική παιδεία και τους σχολάρχες. Η ανάγκη για άμεσες προσλήψεις, κατάργηση των συγχωνεύσεων τμημάτων, ενίσχυση της ειδικής αγωγής και ουσιαστική στήριξη των εκπαιδευτικών είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Ποιοτική, ισότιμη και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά τώρα!»