ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΕρώτηση του ΚΚΕ για το Μουσικό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις «Ν. Σκαλκώτας» στη Χαλκίδα

ΧΑΛΚΙΔΑ

#TAGS: ΚΚΕ 

Ερώτηση του ΚΚΕ για το Μουσικό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις «Ν. Σκαλκώτας» στη Χαλκίδα

Ερώτηση του ΚΚΕ για το Μουσικό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις «Ν. Σκαλκώτας» στη Χαλκίδα

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μαρίνος Γιώργος, Δελής Γιάννης και Διγενή Σεμίνα, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, προς τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών, για το Μουσικό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις «Ν. Σκαλκώτας» στη Χαλκίδα:

Για ακόμη μια σχολική χρονιά οι μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας ξεκίνησαν μαθήματα στο Καλοχώρι-Παντείχι. Το καινούργιο κτίριο, που κατασκευάζεται στην Ν. Αρτάκη δεν έχει ολοκληρωθεί. Η παραμονή στο «παλιό» κτίριο παρατείνει τα προβλήματα. Το κτίριο δεν πληροί τις προδιαγραφές για ένα σύγχρονο μουσικό σχολείο καθώς κατασκευάστηκε ως βρεφονηπιακός σταθμός. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αίθουσες δεν καλύπτουν τις ανάγκες για τα μουσικά μαθήματα, ούτε καν για να στεγάσουν όλα τα τμήματα.

Το γεγονός ότι το κτίριο είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες των μαθητών και της περιοχής αποδεικνύεται από το γεγονός πως για να στεγαστούν τα δύο τμήματα της Α Γυμνασίου με συνολικά 48 μαθητές χρειάστηκε να εγκατασταθούν από την Περιφέρεια Στερεάς αίθουσες-κοντέινερς. Ακόμα και αυτά τα κοντέινερς δεν είχαν βέβαια εγκατασταθεί με την έναρξη των μαθημάτων στις 11/9 με αποτέλεσμα μαθητές να στοιβάζονται ακόμη και στο γραφείο των καθηγητών.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως - όπως ενημερώθηκαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί κατά τον αγιασμό από εκπρόσωπο του Δήμου Χαλκιδέων - το κονδύλι της περιφέρειας για το νέο σχολείο εξαντλήθηκε και πρέπει να αναζητηθεί νέα χρηματοδότηση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα το καινούργιο κτίριο του Μουσικού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις στην Ν. Αρτάκη και να μεταφερθεί το σχολείο στο νέο κτίριο.

Οι Βουλευτές

Μαρίνος Γιώργος

Δελής Γιάννης

Διγενή Σεμίνα