ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη του Κώστα Πλιακοστάμου στο «Ράδιο Θήβα» για τα Γ.Ν. Θήβας-Λιβαδειάς

Συνέντευξη του Κώστα Πλιακοστάμου στο «Ράδιο Θήβα» για τα Γ.Ν. Θήβας-Λιβαδειάς

Συνέντευξη του Κώστα Πλιακοστάμου στο «Ράδιο Θήβα» για τα Γ.Ν. Θήβας-Λιβαδειάς

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο γενικός χειρούργος του Γ.Ν. Λιβαδειάς, κ. Κώστας Πλιακοστάμος, παραχώρησε συνέντευξη στο «Ράδιο Θήβα 97,5», στην εκπομπή «Ενημερωμένος Πολίτης» με τον Γιώργο Πέππα, όπου αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Δημάρχου Θηβαίων, κ. Γ. Αναστασίου, μαζί με τον Βουλευτή της Ν.Δ. του νομού Βοιωτίας, κ. Λ. Κτιστάκη, και της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας, κ. Φ. Πρωτόπαπα, στον Υπουργό Υγείας, κ. Αδ. Γεωργιάδη, για να διασφαλιστεί πως οι γιατροί στα δύο νοσοκομεία του νομού δεν θα χάσουν το επίδομα των, περίπου, 300 ευρώ που λαμβάνουν.

Ο κ. Πλιακοστάμος ανέφερε πως ο κ. Κτιστάκης, με το πέρας της συνάντησης, επεσήμανε πως με υπόσχεση του κ. Γεωργιάδη, θα παραμείνουν τα δύο νοσοκομεία του νομού στην κατηγορία Β της άγονης ζώνης, και θα συνεχίζεται να καταβάλλεται το επίδομα αυτό, χαρακτηρίζοντας πως η απόφαση αυτή ήταν μια επιτυχία, αλλά υπογράμμισε ότι αυτή δεν είναι η ουσία, καθώς το βασικό επιχείρημα του κ. Αναστασίου, του κ. Κτιστάκη, και της κ. Πρωτόπαπα, ήταν πως τα δύο νοσοκομεία, χάνοντας και αυτό το επίδομα, θα παύσουν να αποτελούν δελεαστικό πόλο έλξης καινούριων γιατρών, τονίζοντας πως και πριν που λάμβαναν αυτό το επίδομα, τα νοσοκομεία είχαν πάψει να αποτελούν ελκυστικό πόλο έλξης νέων γιατρών.

Ο κ. Πλιακοστάμος επεσήμανε πως δεν είναι δυνατόν όταν υπάρχουν δύο νοσοκομεία στο νομό, να μην μπορεί να επιτευχθεί το ελάχιστο της παροχής σοβαρών και αξιόπιστων παροχών υγείας, και πως ο Υπουργός, παραχώρησε κάτι πολύ εύκολο, και πως το δύσκολο κομμάτι δεν θα παραχωρηθεί, τονίζοντας πως το σοβαρό πρόβλημα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, συμπληρώνοντας πως το Γ.Ν. Θηβών, δεν πρέπει να κλείσει, δεν πρέπει να υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο, και πως ο λαός της Βοιωτίας έχει ανάγκη αξιόπιστης υγειονομικής μονάδος που να μπορεί να λειτουργεί στο μέτρο του δυνατού 24 ώρες το 24ωρο, 30 ημέρες τον μήνα, σημειώνοντας πως έχοντας σπάσει τις υγειονομικές δομές αυτό δεν μπορούμε να το επιτύχουμε, και αυτό ήταν ένα λάθος της δεκαετίες του 1990, που συνέβη με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε, σήμερα να ζούμε ένα δράμα, με το Γ.Ν. Θήβας να μην μπορεί να προσφέρει ούτε τα απαραίτητα, να αγωνιούν οι ασθενείς, και περισσότερο αγωνιούν οι υγειονομικοί που δουλεύουν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα περίπλοκα και σοβαρά περιστατικά που έρχονται, και πως πρώτα πρώτα θα πρέπει να σκεφτόμαστε αυτούς τους γιατρούς, που υποφέρουν, καθώς δεν μπορούν, λόγω της υποστελέχωσης, να διεκπεραιώσουν ούτε τα αυτονόητα, σύμφωνα με τον κ. Πλιακοστάμο, υποστηρίζοντας πως λόγω της χρόνιας υποστελέχωσης και του μαρασμού θα καταλήξει το Γ.Ν. Θήβας να είναι σαν να έχει κλείσει, με τον δημοσιογράφο του «Ράδιο Θήβα», κ. Πέππα, να συμπληρώνει πως σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Θήβας «κάλεσαν» τον κόσμο της περιοχής να μην αρρωστήσει μέσα στον Σεπτέμβριο αλλά να αρρωστήσουν τον Οκτώβρη.

Ο κ. Πλιακοστάμος επεσήμανε πως τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και ο προκάτοχός του, ποτέ δεν ανέλαβε το ρίσκο να πει πως η περιοχή χρειάζεται μια υγειονομική δομή που να μπορεί να εξυπηρετεί τους πάντες στην Π.Ε. Βοιωτίας, αλλά και όταν, και αν, υποβαθμιστεί το Γ.Ν. Θηβών, πάλι θα πρέπει να διατηρεί ένα επίπεδο στελέχωσης και να μην εμπνέει ανησυχία στους καταφεύγοντας σε αυτό για παροχή υπηρεσία υγείας, συμπληρώνοντας πως δεν είναι λογικό ένας τόσο μεγάλος πληθυσμός να μην έχει υπηρεσίες υγείας αξιόπιστες και σε ένα επίπεδο.