ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠαράταση της εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών για το έτος 2023 ζητά ο Γ. Μουλκιώτης στη Βουλή

Παράταση της εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών για το έτος 2023 ζητά ο Γ. Μουλκιώτης στη Βουλή

Παράταση της εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών για το έτος 2023 ζητά ο Γ. Μουλκιώτης στη Βουλή

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γ. Μουλκιώτης, και οι βουλευτές και υπεύθυνοι ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης & Τρόφιμών, Μανόλης Χνάρης και Χριστίνα Σταρακά, με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση- Ερώτηση απευθυνόμενη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητούν να υπάρξει παράταση της εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών για το έτος 2023, προς τον ΕΛΓΑ, καθώς και συμψηφισμός των οφειλών στον ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις.

 Πιο συγκεκριμένα, οι Βουλευτής επεσήμαναν στην Ερώτηση ότι οι αγρότες είναι ακόμη αντιμέτωποι και με τις μεγάλες και διαρκώς αυξανόμενες μειώσεις στη βασική τους ενίσχυση, τις καθυστερήσεις τόσο στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ όσο και στην καταβολή των υπόλοιπων ενισχύσεων, ως αποτέλεσμα της ΚΑΠ 2023-2027 και του κυβερνητικού σχεδιασμού. Ακόμη, όσοι από τους αγρότες έχασαν το εισόδημά τους, εξαιτίας της καταστροφής των καλλιεργειών τους, αδυνατούν να ξοφλήσουν τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές (έτους 2023) στον ΕΛΓΑ, των οποίων η προθεσμία έληξε την 31η Μαρτίου, ενώ παράλληλα είναι αντιμέτωποι και με το τεράστιο κόστος παραγωγής και τις διάφορες τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

 Τονίζεται ακόμη, ότι είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα πάγια αιτήματα των αγροτών και ειδικότερα να καταβάλλεται αποζημίωση στο 100% της πραγματικής ζημιάς, καθώς επίσης και να αποζημιώνονται οι αγρότες και ο οργανισμός να προβαίνει σε κράτηση των εισφορών τους από το δικαιούμενο ποσό της αποζημίωσης.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να δώσει σαφή απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα:  

1.Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να υπάρξει παράταση της εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών (2023) στον ΕΛΓΑ;

 2.Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε, ώστε να συμψηφισθούν οι οφειλές προς τον ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις;