ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣτην εορτή της Αγίας Ισαποστόλου Λυδίας της Φιλιππησίας στους αρχαίους Φιλίππους παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Γεώργιος

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην εορτή της Αγίας Ισαποστόλου Λυδίας της Φιλιππησίας στους αρχαίους Φιλίππους παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Γεώργιος

Στην εορτή της Αγίας Ισαποστόλου Λυδίας της Φιλιππησίας στους αρχαίους Φιλίππους παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Γεώργιος

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Σπύρος Πέππας

Στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου μετέβη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος κατόπιν προσκλήσεως του επιχωρίου Μητροπολίτη κ. Στεφάνου όπου συμμετείχε στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας Ισαποστόλου Λυδίας της Φιλιππησίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητροπόλεως:

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κατόπιν προσκλήσεως του επιχωρίου Μητροπολίτη κ. Στεφάνου, όπου συμμετείχε στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας Ισαποστόλου Λυδίας της Φιλιππησίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Ιερό Βαπτιστηριακό και Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας στους αρχαίους Φιλίππους.

Το εσπέρας της Κυριακής τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Παύλου, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου. Στο τέλος του Εσπερινού στο υπαίθριο Βαπτιστήριο πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση της Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Το πρωί της Δευτέρας 20 Μαΐου στο Ιερό Βαπτιστηριακό και Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Λυδίας τελέστηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο, συνιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και του Θεοφ. Επισκόπου Θεσπιών κ. Παύλου. Μετά τη Θεία Λειτουργία οι Σεβ. Αρχιερείς τέλεσαν το Μυστήριο του Βαπτίσματος και του Χρίσματος σε ενήλικους κατηχούμενους στο υπαίθριο Βαπτιστήριο στα νερά του ποταμού Ζυγάκτη.