ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΟ Γ. Μουλκιώτης στηλιτεύει την Κυβέρνηση για το άνοιγμα του τουρισμού

Ο Γ. Μουλκιώτης στηλιτεύει την Κυβέρνηση για το άνοιγμα του τουρισμού

Ο Γ. Μουλκιώτης στηλιτεύει την Κυβέρνηση για το άνοιγμα του τουρισμού

«Τελευταίο δεκαήμερο Απριλίου και ακόμα αναζητείται ολοκληρωμένη Κυβερνητική πολιτική για το ασφαλές άνοιγμα του Τουρισμού και την επαρκή στήριξη του ευρύτερου κλάδου»

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση επίκαιρης επερώτησης Κινήματος Αλλαγής για τον Τουρισμό στην πανδημία.

Επεσήμανε εξ’ αρχής ότι το πάθημα μετά το περσινό σπασμωδικό άνοιγμα του Τουρισμού και την άτακτη υποχώρησή της Κυβέρνησης από τους αρχικούς σχεδιασμούς των επιστημόνων, δεν έγινε μάθημα.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μουλκιώτης σημείωσε ότι:

Σήμερα οι εργαζόμενοι στην ευρύτερη αλυσίδα του τουρισμού, είναι αντιμέτωποι με την ανεργία, την συρρίκνωση ή απώλεια των μισθών τους και την εργασιακή αβεβαιότητα για το μέλλον.

Το Κίνημα Αλλαγής, διατύπωσε έγκαιρα συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασία των θέσεων εργασίας και την οικονομική ενίσχυση κλάδων, όπως ο τουρισμός, που είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική κοινωνία και οικονομία όπως: 

Ειδικό πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής, για λιανεμπόριο - εστίαση, με το 70% να αποτελεί απευθείας ενίσχυση

Μείωση ΦΠΑ κατά 50% από τον ισχύοντα σήμερα, σε όλα τα νησιά μας από 1 Μαΐου 2021 έως 15 Νοεμβρίου 2021

Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις και κούρεμα των υποχρεώσεων των συνεπών κατά 30%, αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων για 4-6 μήνες

Επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες με ρήτρα απασχόλησης αμέσως μετά το άνοιγμα, αναστολή των πλειστηριασμών και του πτωχευτικού νόμου για όλο το 2021

Ειδικά μέτρα στήριξης των μεταφορών και της ακτοπλοΐας, επίδομα ανεργίας για όλη τη χρονιά, χωρίς όρια ενσήμων στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που θα μείνουν κλειστά

Ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού μέσω ενιαίου προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού με δυνατότητα αξιοποίησης ως 3 εκατομμύρια πολιτών, ενεργοποίησης 15 εκατομμύρια διανυκτερεύσεων που θα δημιουργούσαν 7 εκατομμύρια ημερομίσθια.

Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών στα δεκάδες εκατομμύρια επισκεπτών της χώρας μας κάθε χρόνο, όμως η Κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να ακούει τα προβλήματά τους, αφήνοντας είτε εντελώς απροστάτευτους εργαζόμενους είτε με που είναι σε πολύμηνη ανεργία και βιώνουν την τραγική εργασιακή ανασφάλεια.

Με τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στον επισιτισμό «στον αέρα», προδιαγράφεται δυσοίωνο μέλλον των εργαζομένων του κλάδου.

Η Κυβέρνηση κωφεύει στην πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την άμεση αναγνώριση του κορωνοϊού ως επαγγελματική ασθένεια που συνεπάγεται παροχή ενός σοβαρού πλαισίου ασφάλειας για τους εργαζομένους.

Η Κυβέρνηση, προσφεύγει στην γνωστή πρακτική «βλέποντας και κάνοντας». Αποδεικνύει ότι δεν διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο για το ασφαλή άνοιγμα του τουρισμού και την επαρκή στήριξη του κλάδου.