ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΗ Κυβέρνηση εγκατέλειψε τους αγρότες, σύμφωνα με τον Γ. Μουλκιώτη

Η Κυβέρνηση εγκατέλειψε τους αγρότες, σύμφωνα με τον Γ. Μουλκιώτη

Η Κυβέρνηση εγκατέλειψε τους αγρότες, σύμφωνα με τον Γ. Μουλκιώτη

«Οι αγρότες σε πλήρη εγκατάλειψη από την Κυβέρνηση. Ο Προϋπολογισμός 2022 αγνοεί πλήρως τα προβλήματα από την εκτίναξη των τιμών αγροτικού ρεύματος, λιπασμάτων και εφοδίων.»

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γ. Μουλκιώτης, στα πλαίσια της συζήτησης του ν/σ του Υπ. Οικονομικών που αφορά την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022, υποστήριξε πως η ανάπτυξη της Κυβέρνησης αφορά μονάχα τους λίγους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αδιέξοδα στη κοινωνία και την οικονομία.

Όσο αφορά τους αγρότες του νομού, ο κ. Μουλκιώτης σημείωσε τα εξής:

  • Οι αγρότες, αισθάνονται πλήρως εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους, χωρίς κρατική μέριμνα, χωρίς καμία ενίσχυση και πρόνοια, ενώ δεν υπάρχει στον ορίζοντα κανένα σοβαρό αναπτυξιακό σχέδιο.
  • Η τιμή του πετρελαίου έχει σχεδόν διπλασιαστεί.
  • Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής, έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.
  • Ταυτόχρονα, είμαστε η πρωταθλήτρια χώρα σε ακρίβεια στην τιμή κιλοβατώρας στο ηλεκτρικό ρεύμα. Τίθεται μείζον ζήτημα διαφάνειας για τον τρόπο υπολογισμού της ρήτρας αναπροσαρμογής. Θέμα δημοκρατίας και λογοδοσίας. Αμείλικτα και αναπάντητα τα ερωτήματα: Πώς προκύπτουν οι απότομες αυξήσεις; Μήπως μπαίνει «καπέλο»;
  • Οι τιμές των ζωοτροφών έχουν αυξηθεί από 30% με 40% και σε κάποιες περιοχές ακόμα και κατά 70%.
  • Υπάρχει το βασικό πρόβλημα με τα λιπάσματα, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του «Bloomberg», η τιμή της αμμωνίας – ενός φθηνού λιπάσματος, βασικού για την παραγωγή πηγής αζώτου – από τα 210 δολάρια στις αρχές του 2009, έφτασε σήμερα στα 900 δολάρια.                                                        
  • Η εκτόξευση των τιμών των λιπασμάτων, είναι απαγορευτική για οποιαδήποτε καλλιέργεια από τους αγρότες. Τίθεται άμεσο ζήτημα επικείμενης επισιτιστικής κρίσης για την επόμενη χρονιά.