ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕπισημάνσεις σχετικά με τις προτάσεις ανάπτυξης του τουρισμού στον Δήμο Θηβάιων

Επισημάνσεις σχετικά με τις προτάσεις ανάπτυξης του τουρισμού στον Δήμο Θηβάιων

Επισημάνσεις σχετικά με τις προτάσεις ανάπτυξης του τουρισμού στον Δήμο Θηβάιων

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020

Γιώργος Πέππας

Αξιότιμη κυρία πρόεδρε,

Ως μέλος του ΔΣ του ΤΟΣΥΝ του Δήμου Θηβαίων αλλά κυρίως ως νέος πολίτης αυτής της ιστορικής πόλης, της Θήβας μας, θα ήθελα να σας εκθέσω τις απόψεις μου σχετικά με τις προτάσεις που ήδη έχουμε υποβάλει σαν ΔΣ του ΤΟΣΥΝ Δήμου Θηβαίων.

Πιστεύω πως η ανάπτυξη του τουρισμού του Δήμου Θηβαίων θα πρέπει να είναι υποχρέωση όλων μας . Σύμφωνα με αυτό και πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να οργανωθεί μία ημερίδα που σκοπό θα έχει ακριβώς αυτό, να τεθούν τα θέματα και οι προτάσεις από όλες τις κατηγορίες των εμπλεκομένων , πολιτών , παραγωγών , εμπόρων , επαγγελματιών της εστίασης ,ξενοδόχων κ.λ.π., είτε ατομικά είτε κάτω απ την ομπρέλα των φορέων που εκπροσωπούν, συλλόγους , επιμελητήριο , αγροτικούς - παραγωγικούς συνεταιρισμούς , εμπορικό σύλλογο, την μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας κλπ.

Σε αυτή την ημερίδα θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερη πρόσκληση και Θηβαίοι οι οποίοι έχουν διαπρέψει στον τομέα τους ο καθένας και η φήμη τους είναι γνωστή ανά την Ελλάδα και όχι μόνο (Θηβαίοι καλλιτέχνες , δημοσιογράφοι, ηθοποιοί , σεφ, στελέχη μεγάλων εταιριών κλπ) και να τους ζητήσουμε να μας βοηθήσουν ο καθένας απ τον τομέα του σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση που αναλαμβάνουμε. Στο τέλος αυτής της ημερίδας θα πρέπει να έχουν τεθεί οι προτεραιότητες και οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους.

?μεσα και λέγοντας άμεσα εννοώ χθες θα πρέπει να καθαριστούν , να φωταγωγηθούν και να σημανθούν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι , και βέβαια με κάποιο τρόπο θα πρέπει να απομακρυνθούν οι κάδοι των σκουπιδιών μπροστά απ τις ταμπέλες αυτών των χώρων.

Να απευθυνθούμε με έγγραφα σε οποιαδήποτε υπηρεσία, υπουργείο τουρισμού, περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , υπουργείο ανάπτυξης κι να διεκδικήσουμε κονδύλια που θα βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου.

Τέλος θα τολμούσα να κάνω μία πρόταση που αν και μπορεί να θεωρηθεί τολμηρή, θα μπορούσε να αναδείξει την πόλη άμεσα . Η πρόταση αυτή είναι η διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων ποίησης νέων ποιητών στην πόλη μας, αφού ο ποιητής των Ολυμπιακών αγώνων ήταν ο Πίνδαρος.

Θα μπορούσα να μιλάω με τις ώρες αλλά έχω την αίσθηση ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε και να κάνουμε έργα επιτέλους.

Με εκτίμηση

Τριανταφύλλου Ιωάννης