ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓ. Μουλκιώτης: Φιάσκο η πληρωμή της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου

Γ. Μουλκιώτης: Φιάσκο η πληρωμή της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου

Γ. Μουλκιώτης: Φιάσκο η πληρωμή της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γιώργος Μουλκιώτης, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεωργαντά, στην οποία ζητάει να πληρωθούν άμεσα όλοι οι δικαιούχοι αγρότες, δίχως προβλήματα και περικοπές, και παράλληλα να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο κονδύλι ώστε να καλυφθεί το κόστος επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Ο κ. Μουλκιώτη χαρακτήρισε ως φιάσκο την πληρωμή της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, καθώς παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα και παραλείψεις.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι:

  • Χιλιάδες αγρότες παρά το ότι έχουν δηλώσει IBAN στην ΑΑΔΕ και εμφανίζονται κατ’ επάγγελμα αγρότες (κωδικός 037 στη δήλωση εισοδήματος) δεν πήραν ούτε ευρώ και κανείς δεν βγήκε να τους ενημερώσει υπεύθυνα τί έχει συμβεί.
  • Πάρα πολλές είναι και οι περιπτώσεις παραγωγών που έλαβαν μικρότερα ποσά έναντι των αναμενομένων, λόγω «βραχυκυκλώματος» του ΟΠΕΚΕΠΕ με τους ΑΤΑΚ των αγροτεμαχίων και λανθασμένων στοιχείων, πού στάλθηκαν στην ΑΑΔΕ.
  • Εξαιρέθηκαν από το αρχείο πληρωμής ολόκληρές ποικιλίες καλλιεργειών βαμβακιού από λάθος κωδικοποίηση στο αρχείο πληρωμής.

Τέλος, τονίζεται ότι η τελευταία χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τους αγρότες, με την ακρίβεια των καυσίμων και των αγροτικών εφοδίων να διογκώνεται ακόμη περισσότερο προοιωνίζοντας έναν ακόμη πιο δύσκολο οικονομικά χειμώνα.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει:

  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου όλοι οι δικαιούχοι αγρότες του νομού Βοιωτίας να λάβουν άμεσα την επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου χωρίς προβλήματα και περικοπές.
  • Αν σκοπεύει να εξασφαλίσει το απαιτούμενο κονδύλι για να καλυφθεί το κόστος επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και με ποιο χρονοδιάγραμμα.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι