ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΔεν κάνουν πίσω οι αγρότες στο μπλόκο του Αι Γιάννη. Κρίσιμη η σημερινή Γενική Συνέλευση

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Αγρότες  Βοιωτία 

(copyright: Radiothiva.gr)

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες στο μπλόκο του Αι Γιάννη. Κρίσιμη η σημερινή Γενική Συνέλευση

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες στο μπλόκο του Αι Γιάννη. Κρίσιμη η σημερινή Γενική Συνέλευση

Γράφει ο Γ.Γ.

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Οι αγρότες της Βοιωτίας «έσπασαν» το φράγμα των 100 τρακτέρ στο μπλόκο του Αι Γιάννη και συνεχίζουν να ενισχύουν τις δυνάμεις τους στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Στη νεότερη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο απόγευμα στις 16.00 αναμένεται να καθοριστούν τα επόμενα βήματα του αγώνα τους.

Στόχος των παραγωγών της περιοχής της πρώην επαρχίας Λιβαδειάς, η πορεία της δύναμης των τρακτέρ προς τον ανισόπεδο κόμβο του Κάστρου, ώστε η φωνή τους, όπως λένε, να ακουστεί στο κέντρο λήψης των αποφάσεων.

Οι αγρότες καταγγέλλουν την τακτική εκφοβισμού από την κυβέρνηση, την παρουσία των ΜΑΤ για την καταστολή των κινητοποιήσεών τους και δηλώσουν «υποκινούμενοι» μόνο από την ανάγκη για επιβίωση.

Κατηγορηματικά δηλώνουν ότι δεν κάνουν πίσω με αφορμή στις μέχρι τώρα εξαγγελίες της κυβέρνησης μετά και τη διευρυμένη σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών στο Μέγαρο Μαξίμου και απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους για επιδότηση στο ρεύμα, αγροτικό πετρέλαιο, αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ, μείωση του κόστους παραγωγής και τιμές στα αγροτικά προιόντα.

Κρίσιμο μέγεθος για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Βοιωτία είναι η απόφαση για μπλόκο των τρακτέρ στο Κάστρο και αν αυτό οριστεί πριν ή μετά τη διεξαγωγή της έκθεσης agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι