ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Μουλκιώτης:«Αναγκαία η άμεση στήριξη των παραγωγών πατάτας και κρεμμυδιών στη Βοιωτία»

Γιώργος Μουλκιώτης:«Αναγκαία η άμεση στήριξη των παραγωγών πατάτας και κρεμμυδιών στη Βοιωτία»

Γιώργος Μουλκιώτης:«Αναγκαία η άμεση στήριξη των παραγωγών πατάτας και κρεμμυδιών στη Βοιωτία»

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

O βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σχετικά με την επιτακτική ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των παραγωγών πατάτας και κρεμμυδιών της Βοιωτίας, οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικές επιπτώσεις στο εισόδημά τους από τις συνέπειες της πανδημίας.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι οι παραγωγοί των δύο αυτών βασικών προϊόντων της Βοιωτίας, που αποτελούν απαιτητικές καλλιέργειες με υψηλό κόστος παραγωγής, έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς με τη συγκομιδή της καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας, η κατάσταση επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο, που προστέθηκε στις δυσκολίες και τα αδιέξοδα από τη συγκομιδή της ανοιξιάτικης πατάτας, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται το πρόβλημα της διάθεσης των ποσοτήτων του κρεμμυδιού που συγκομίστηκε το καλοκαίρι.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι η κατάσταση συνεχίζει να είναι δύσκολη, αφού λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν, η ζήτηση των προϊόντων αυτών, ήταν και εξακολουθεί να είναι σημαντικά μειωμένη, εξ αιτίας της αναστολής λειτουργίας της εστίασης και των ξενοδοχείων, αλλά και του μειωμένου αριθμού τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας.

Κατόπιν αυτών, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να συμπεριληφθούν και οι παραγωγοί καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας ως και κρεμμυδιού της Βοιωτίας, στα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης για τον Covid-19. Τέλος, ερωτά σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει αναφορικά με τις αδιάθετες ποσότητες προϊόντων που έχουν ήδη αποθηκεύσει οι παραγωγοί και δεν μπορούν να τις διαθέσουν στην αγορά.