ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑνάστατοι οι αγρότες μετά την αφαίμαξη των χρημάτων από την ΔΕΗ

Ανάστατοι οι αγρότες μετά την αφαίμαξη των χρημάτων από την ΔΕΗ

Ανάστατοι οι αγρότες μετά την αφαίμαξη των χρημάτων από την ΔΕΗ

Χρηματικά ποσά αναλήφθηκαν ακόμη και σε αγρότες που δεν είχαν ηλεκτρικές παροχές με την ΔΕΗ

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Μετά από καταγγελία που έγινε στο «Ράδιο Θήβα» για την αφαίμαξη των λογαριασμών, στις 22 Σεπτεμβρίου φαίνεται, πως πραγματοποιήθηκε η δέσμευση των λογαριασμών των κοινοτικών επιδοτήσεων. Επειδή δεν υπήρχαν χρήματα δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανάληψη. Όταν όμως μπήκαν τα χρήματα των κοινοτικών επιδοτήσεων στις 3 Δεκεμβρίου φαίνεται πως έγινε ανάληψη από την δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, κάτι το οποίο η ΔΕΗ αρνείται πως έγινε.

Ο λογαριασμός ήταν σε τράπεζα της Εθνικής, η Κάρτα του Αγρότη. Οι αγρότες απευθύνθηκαν, μέσω δικηγόρου, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και τι ακριβώς έλαβε χώρα.

Σας επισυνάπτουμε και τις αναλήψεις, οι οποίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει και φέρεται μέσω του POS των τοπικών καταστημάτων της ΔΕΗ.

Επίσης φαίνεται πως υπάρχουν αναλήψεις χρημάτων και από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καν ηλεκτρικές παροχές με την ΔΕΗ. 

Από ότι φαίνεται στη φωτογραφία που έχουμε επισυνάψει οι αναλήψεις έγιναν την ίδια ημέρα. Ο καταγγέλων υποστηρίζει πως ποτέ δεν επισκέφθηκε το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ. 

Φαίνεται πως έχουν γίνει συνολικά 8 αναλήψεις, την ίδια ημέρα, την ίδια ώρα, με συνολικό ποσό 4.198 ευρώ. Το όριο ανάληψης της κάρτας ήταν 1.500 ευρώ. Πως μεταφερθήκανε αυτά τα χρήματα από την κάρτα του αγρότη που σημειωτέον το 90% είναι για αγορά πρώτων υλών και το 10% μετρητών. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.