ΑρχικήΈνθεταΣινεμάΓωγώ Μπόβαλη: Μια βραδιά με «Top Gun» στο θερινό σινεμά της Αίγλης Ζαππείου

ΣΙΝΕΜΑ

#TAGS: Γωγώ Μπόβαλη 

Γωγώ Μπόβαλη: Μια βραδιά με «Top Gun» στο θερινό σινεμά της Αίγλης Ζαππείου

Γωγώ Μπόβαλη: Μια βραδιά με «Top Gun» στο θερινό σινεμά της Αίγλης Ζαππείου

Καλοκαίρι θα πει θερινό σινεμά!

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022

Γωγώ Μπόβαλη

Και τι πιο ωραίο από αυτό;! Μετά από ένα μπάνιο στη θάλασσα, μετά από μια ζόρικη μέρα στη δουλειά, μετά από μια έντονη ημέρα γενικότερα…το θερινό αποτελεί το ιδανικό “κλείσιμο”. Γιατί εκεί είναι όλα μαγικά! Κι επειδή είμαι λάτρης αυτής της μαγείας που λέγεται σινεμά, είπα να επισπεύσω τη βόλτα μου και να υποδεχτώ τον μήνα Ιούνιο στο Cine Αίγλη στο Ζάππειο, απολαμβάνοντας την πιο αναμενόμενη ταινία του καλοκαιριού. Αυτή, δεν είναι άλλη από το «Top Gun: Maverick» με πρωταγωνιστή τον…αγέραστο Tom Cruise!

Ένα ανέλπιστα καλό sequel που επιστρέφει μετά από 36 ολόκληρα χρόνια στο “σύμπαν” του, καταφέρνοντας με αγάπη και μεράκι να ξεπεράσει ακόμα και το πρώτο Top Gun του 1986. Είναι εντυπωσιακό, έξυπνο, αγωνιώδες, σωστά μελετημένο, άψογα σκηνοθετημένο και αυθεντικά συγκινητικό, χωρίς να καταφεύγει σε φθηνούς μελοδραματισμούς. Όλα κυλάνε ρολόι σε αυτή τη ταινία κι όλοι έχουμε μείνει να κοιτάμε την οθόνη ενθουσιασμένοι…είτε με μάτια δακρυσμένα είτε μ’ ένα πλατύ χαμόγελο, οι συναισθηματικοί ρυθμοί είναι πολλοί και μας διακατέχουν εναλλάξ καθ’ όλη τη διάρκεια.

Η νέα ταινία του Τζόζεφ Κοζίνσκι θέλει τον «Μάβερικ» (Τομ Κρουζ) να βρίσκεται εκεί όπου ανήκει, δουλεύοντας ως εκπαιδευτής πιλότων κι αποφεύγοντας την προαγωγή σε βαθμό που θα τον “προσγείωνε”. Απέναντι σ’ ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά και φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ έρχεται αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του που αποκρυσταλλώνονται σε μια αποστολή, η οποία απαιτεί την απόλυτη θυσία από όσους συμμετάσχουν σε αυτήν.

Το νοσταλγικό - υποδειγματικό αυτό επίτευγμα είναι ένα τρανό παράδειγμα του πως θα πρέπει να δημιουργούνται τα sequels ταινιών, καθώς κι ένας σημαντικός λόγος για να ξεφύγουμε λίγο από τις ψηφιακές πλατφόρμες (τύπου Netflix) και να κυνηγήσουμε ξανά τη μεγάλη οθόνη…πόσο μάλλον τώρα που πετάξαμε και τις μάσκες από πάνω μας!

Όμορφοι χώροι μας περιμένουν να τους επισκεφτούμε και να απολαύσουμε προβολές ξεχωριστών ταινιών, πάντα με τη συνοδεία παγωμένης μπύρας. Ένας από αυτούς τους χώρους, είναι κι εκείνος που επισκέφτηκα για το πρώτο μου θερινό. Μιλάω για το Cine Αίγλη στο Ζάππειο, το οποίο αν έπρεπε να το χαρακτηρίσω κάπως, θα το χαρακτήριζα σίγουρα ως όαση…είναι πραγματικά μια όαση στο κέντρο της Αθήνας.

Ο θερινός κινηματογράφος Αίγλη βρίσκεται δίπλα στον Εθνικό κήπο και το Ζάππειο Μέγαρο, ενώ περιτριγυρίζεται από τοπόσημα της πόλης, όπως το Παναθηναϊκό Στάδιο και τον ναό του Ολυμπίου Διός. Περιτριγυρισμένος από πλούσια βλάστηση, διατηρεί όμορφα διαμορφωμένες θέσεις, χωρίς να λείπουν από ανάμεσά τους τα βοηθητικά τραπεζάκια με σκοπό την άνεση του θεατή. `Αλλωστε το κυλικείο-bar της Αίγλης διαθέτει τόσα πολλά πράγματα, (όπως πλούσια ποικιλία από μπύρες, κοκτέιλ, αναψυκτικά, γρανίτες, ξηρούς καρπούς, πατατάκια, ποπ κορν, πίτσες και άλλα πόσα σνακ), που κανένα τραπεζάκι δε μένει αναξιοποίητο. Με λίγα λόγια σου λύνουν τα χέρια!

Το πιο εντυπωσιακό πράγμα, όμως, είναι η επιβλητική και περίτεχνη οθόνη προβολής που έχεις τη τύχη να αντικρίσεις από την ώρα που εισέρχεσαι στο χώρο μέχρι να φύγεις από αυτόν. Έχει κάτι το αριστοκρατικό που σε κάνει αυτόματα να τη χαζεύεις…ακόμα κι ας μη προβάλλει τίποτα!

 Στα συν και ο ήχος, γεγονός που σπανίζει για θερινό σινεμά. Είναι δυνατός, πολυκάναλος 5.1 με πολύ καλή ακουστική. Και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο ήχος σε μια ταινία με τόσες αερομαχίες, όπως είναι το Top Gun; Πολύ!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Με σιγουριά, λοιπόν, θα πω ότι το συγκεκριμένο θερινό σινεμά αποτελεί μια μοναδική επιλογή!

#Info

Η Αίγλη, τα τελευταία χρόνια, αποτελούσε μέρος της αλυσίδας θερινών της Village, ενώ από το καλοκαίρι του 2021 πέρασε στα χέρια της Σπέντζος Φιλμ. 

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι