ΑρχικήΈνθεταΣινεμάΓωγώ Μπόβαλη: Ο «ευγενής λωποδύτης» Omar Sy σε ταινίες που έχουμε αγαπήσει!

ΘΗΒΑ

#TAGS: Γωγώ Μπόβαλη 

Γωγώ Μπόβαλη: Ο «ευγενής λωποδύτης» Omar Sy σε ταινίες που έχουμε αγαπήσει!

Γωγώ Μπόβαλη: Ο «ευγενής λωποδύτης» Omar Sy σε ταινίες που έχουμε αγαπήσει!

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Γωγώ Μπόβαλη

Μετά το λατρεμένο «Cobra kai», ακόμη ένα από τα πρώτα τηλεοπτικά highlights του 2021 είναι το «Lupin». Πρόκειται για τη γαλλική μίνι σειρά του Netflix, η οποία έχει γίνει παγκόσμια επιτυχία κι έχει αναρριχηθεί στην κορυφαία θέση της δημοφιλούς πλατφόρμας σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Παρίσι... Εκεί, ο Assane σχεδιάζει να κλέψει το κολιέ που φορούσε κάποτε η βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα και αποφασίζει να εκδικηθεί όσους πριν από πολλά χρόνια κατηγόρησαν τον πατέρα του για ένα έγκλημα που δε διέπραξε ποτέ.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Assane έρχεται να ενσαρκώσει ο ταλαντούχος ηθοποιός Omar Sy, τον οποίο πρωτογνωρίσαμε & αγαπήσαμε από τη κορυφαία ταινία «The Intouchables», το 2011.

Δεν είναι όμως η μοναδική ταινία που έχει συμμετάσχει... Ο Omar έχει λάβει μέρος σε πληθώρα ταινιών!

Πάμε, λοιπόν, να τον γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τις 5 ωραιότερες!

1) The Intouchables / Οι Αθικτοι (2011)

Από εδώ ξεκίνησαν όλα! Ένα ονειρεμένο πρωταγωνιστικό δίδυμο παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς & αισιοδοξίας, σε μια ταινία που πραγματικά δε της λείπει τίποτα...

Σκηνοθεσία: 'Ερικ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς

Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Κλιζέ, Ομάρ Σι, Οντρέ Φλερό

Διάρκεια: 112'

Υπόθεση: Ένας τετραπληγικός αριστοκράτης προσλαμβάνει ως βοηθό/νοσοκόμο έναν νεαρό Αφρικανό των παριζιάνικων προαστίων, ο οποίος θα του αλλάξει τη ζωή με εντελώς απρόσμενο τρόπο.

2) Samba (2014) 

Οι δημιουργοί των «Αθικτων» επιστρέφουν με την ιστορία του νεαρού μετανάστη Samba και δημιουργούν βαθιά ηθικά διλήμματα "ακουμπώντας" πάνω σ' ένα κοινωνικό & πάντα επίκαιρο θέμα...

Σκηνοθεσία: Ερικ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς

Πρωταγωνιστούν: Ομάρ Σι, Σαρλότ Γκενσμπούρ, Ταχάρ Ραχίμ

Διάρκεια: 120'

Υπόθεση: Ο Σαμπά είναι ένας Σεναγαλέζος μετανάστης στη Γαλλία, ο οποίος ύστερα από 10 χρόνια αντιμετωπίζει ξαφνικά πρόβλημα με τα χαρτιά του. Καταφεύγοντας σε μια εθελοντική οργάνωση για βοήθεια, θα γνωρίσει την Αλίς, μια γοητευτική όσο και παράξενη γυναίκα με το δικό της τραυματικό παρελθόν.

3) Demain tout commence / Όλα αρχίζουν αύριο (2016)

Τρυφερή, συγκινητική, ανθρώπινη! Μια ταινία πλημμυρισμένη απ' όλων των ειδών τα συναισθήματα... Το γέλιο εναλλάσσεται με το δάκρυ μέσα σε δευτερόλεπτα!

Σκηνοθεσία: Ουγκό Ζελέν

Πρωταγωνιστούν: Ομάρ Σι, Κλεμάνς Ποεζί, Αντουάν Μπερτράντ

Διάρκεια: 118'

Υπόθεση: Ο Σάμιουελ παρτάρει ασταμάτητα σε ένα παραλιακό θέρετρο μέχρι τη στιγμή που η πρώην ερωμένη του Κριστίν εγκαταλείπει ένα μωρό στην αγκαλιά του! Ο νεαρός Γάλλος ταξιδεύει στο Λονδίνο για να τη βρει, αλλά τελικά ξεμένει στην αγγλική πρωτεύουσα, όπου μεγαλώνει τη μικρή Γκλόρια και δουλεύει ως κασκαντέρ.

4) Chocolat / Μεσιέ Σοκολά (2016)

Μία από τις ωραιότερες βιογραφικές ταινίες που έχω δει... Ένα υποτιμημένο αριστούργημα! Ο Omar Sy συμπρωταγωνιστεί με τον James Thiérrée (εγγονός του Charlie Chaplin), δίνοντας μαζί ένα πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας και σκηνική παρουσίας.

Σκηνοθεσία: Ροσντί Ζεμ

Πρωταγωνιστούν: Ομάρ Σι, Τζέιμς Τιερέ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Κλοντίντ Εσμέ

Διάρκεια: 110'

Υπόθεση: Ο Σοκολά ήταν ο πρώτος διάσημος μαύρος καλλιτέχνης στη Γαλλία και η σύμπραξή του με τον κλόουν Φουτίτ τους έκανε ένα ακαταμάχητο δίδυμο που άφησε εποχή, μεταμορφώνοντάς τους σε σταρ και δημοφιλείς θαμώνες στους καλλιτεχνικούς κύκλους της Μπελ Επόκ. Όμως, ο πειρασμός του εύκολου χρήματος, ο τζόγος και ο ρατσισμός της εποχής πληγώνουν βαριά την φιλία των δύο περφόρμερ και τελικά την καριέρα του Σοκολά. Αποκαθιστώντας δύο αδίκως ξεχασμένους πρωτοπόρους της τέχνης στη θέση που τους αξίζει στη συλλογική μνήμη, η ταινία αφηγείται την απίστευτη αληθινή ιστορία του μαύρου καλλιτέχνη που έκανε όλο το Παρίσι να υποκλιθεί μπροστά του.

5) Knock / Ο γιατρός βλάπτει σοβαρά την υγεία (2017)

Μοντέρνα διασκευή ενός κλασικού θεατρικού έργου του γαλλικού ρεπερτορίου. Ο ηθοποιός για άλλη μια φορά καταφέρνει να "γεμίσει" την οθόνη μας με το αφοπλιστικό χαμόγελο του, αποδεικνύοντας πως η αγάπη γιατρεύει - ακόμα και τις ανύπαρκτες ασθένειες.

Σκηνοθεσία: Λορέν Λεβί

Πρωταγωνιστούν: Ομάρ Σι, Πασκάλ Ελμπέ, Αλέξ Λουτζ

Διάρκεια: 113'

Υπόθεση: Ένας γιατρός και πρώην απατεώνας βρίσκει καταφύγιο σε ένα μικρό επαρχιακό χωριό στις Γαλλικές Αλπεις. Θα ανακαλύψει έκπληκτος όμως ότι όλοι οι κάτοικοί του χαίρουν άκρας υγείας. Ο μόνος τρόπος για να βγάλει κάποια λεφτά είναι να τους πείσει ότι είναι άρρωστοι. Με περισσή μαεστρία και χειρισμούς, ο Νοκ βρίσκει μια ασθένεια για όλους, πραγματική ή φανταστική. Οι κάτοικοι κατακλύζουν το ιατρείο του, όλοι θέλουν τη διάγνωση που δεν είχαν! Η επιτυχία του προκαλεί τη ζήλεια όμως, ο ιερέας του χωριού δεν αντέχει να βλέπει τους πιστούς να εγκαταλείπουν την εκκλησία για να πάνει στο γιατρό. Δύο ακόμη εμπόδια έχει ο Νοκ μπροστά του: έναν άνθρωπο από το σκοτεινό του παρελθόν και η αγάπη του για ένα κορίτσι...