ΑρχικήΈνθεταΣινεμάΓωγώ Μπόβαλη: «Μόνοι στο σπίτι» συντροφιά με υπέροχες χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Γωγώ Μπόβαλη: «Μόνοι στο σπίτι» συντροφιά με υπέροχες χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Γωγώ Μπόβαλη: «Μόνοι στο σπίτι» συντροφιά με υπέροχες χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020

Γωγώ Μπόβαλη

«Χριστούγεννα ήρθαν πάλι» λέει η Βανδή και ποιoς να το φανταζόταν ότι φέτος θα μας έβρισκαν σε καραντίνα! Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στολίσει από νωρίς, έχουμε φάει τα πρώτα μελομακάρονα (κι όχι μόνο!), έχουμε ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι και το μόνο που μένει τι είναι;;; Χριστουγεννιάτικες ταινίες που θα μας κρατήσουν συντροφιά πλάι στο αναμμένο τζάκι, αποπνέοντας τη μαγεία των ημερών στο μέγιστο!

Πάμε, λοιπόν, να δούμε ποιες είναι αυτές που θα μας κρατήσουν απασχολημένους και γεμάτους, μέχρι να βγούμε πάλι έξω!

1)Ηome Alone: franchise (1990- 2012)

Δε χρειάζονται συστάσεις εδώ… Χριστούγεννα χωρίς <<Home Alone>> δε γίνονται!!! Έχουν βγει πέντε ταινίες, με τις τρείς πρώτες όμως να παραμένουν αξεπέραστες.

2)The Polar Express (2004)

Ένα φοβερό ταξίδι αναζήτησης, μέσα από την πιστή εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου του Κριν Βας Όλσμπεργκ!

Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Αϊ-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών.

3)It’ s a Wonderful Life (1946)

All-time classic! Mία πανέμορφη ταινία που περνάει ένα από τα πιο δυνατά μηνύματα : ‘Κανείς δεν είναι φτωχός όταν έχει κοντά του άτομα που τον αγαπάνε’.

Ο Τζορτζ Μπέιλι είναι ένας καλόκαρδος, συμπονετικός άνθρωπος που νοιάζεται πάντα για τους συνανθρώπους του. Την παραμονή των Χριστουγέννων ο Μπέιλι απογοητευμένος και πιεσμένος από οικονομικά χρέη είναι έτοιμος να θέσει τέλος στη ζωή του. Τότε εμφανίζεται ένας φύλακας άγγελος που φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη…

4)Christmas Carol (2009)

Όσες κινηματογραφικές μεταφορές και να βγουν, εμείς πάντα θα τις βλέπουμε με την ίδια χαρά !

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι πλέον κοντά για το μίζερο και μισάνθρωπο γέρο Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) ,όμως η γιορτή αυτή θα ήταν προτιμότερο να μην ερχόταν ποτέ. Έτσι, το μόνο που του μένει να κάνει στις χριστουγεννιάτικες διακοπές του είναι ακριβώς ό,τι και τον υπόλοιπο χρόνο, δηλαδή να ξεσπά πάνω στους μοναδικούς δικούς του ανθρώπους, τον πιστό του υπάλληλο (Gary Oldman) και τον χαρωπό ανιψιό του (Colin Firth). Όταν όμως τον επισκεφθούν τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, ο Scrooge θα κληθεί να αντιμετωπίσει πικρές αλήθειες που για καιρό αρνιόταν να δει. Ύστερα απ' αυτό, δε θα του μένει παρά μονάχα μία επιλογή: να αλλάξει έστω και στα γεράματα το χαρακτήρα του προτού να είναι πολύ αργά.

5)Scrooged (1998)

Μια μοντέρνα και απολαυστική κινηματογραφική μεταφορά της «Χριστουγεννιάτικης ιστορίας» του Καρόλου Ντίκενς, με τον Μπιλ Μάρεϊ να δίνει για άλλη μια φορά ρεσιτάλ κωμικής ερμηνείας, στον ρόλο του σκληρόκαρδου «Σκρουτζ».

Ο Φρανκ Κρος είναι παραγωγός της τηλεόρασης. Αδίστακτος, κακιασμένος και με «φουσκωμένο Εγώ», ποδοπατεί τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να κάνει τη δουλειά του και να έχει την ησυχία του. Φυσικά, το Πνεύμα των Χριστουγέννων δεν τον αγγίζει και τα Χριστούγεννα είναι γι' αυτόν άλλη μια βαρετή υπόθεση. Ώσπου την παραμονή της μεγάλης γιορτής, τρία φαντάσματα αποφασίζουν να τον επισκεφτούν και να ξυπνήσουν από το λήθαργο τα αγνά συναισθήματα, που ο Φρανκ αποφάσισε να κρύψει βαθιά μέσα του…

6)Gremlins (1984)

Ποιός δεν αγάπησε τα υπέροχα εξωγήινα πλασματάκια που μετατρέπονται σε τρομερά, κακομαθημένα τερατάκια, τα Gremlins ;! Μια ταινία που συνδιάζει τη φρίκη και το χιούμορ μέσα σ’ ένα πολύ πετυχημένο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

 Όταν τα Χριστούγεννα ένα αγόρι σπάει κατά λάθος 3 σημαντικούς κανόνες σχετικά με το νέο του κατοικίδιο, εξαπολύει στην μικρή του πόλη μια ορδή από κακόβουλα άτακτα τέρατα. 

(Διαθέσιμη στο Netflix)

7)Dr. Seuss’ How The Grinch Stole Christmas (2000)

Πόσο την αγαπώ!!! Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ μακιγιάζ για την εκπληκτική μεταμόρφωση του Τζιμ Κάρεϊ σε έναν ανεπανάληπτο Κατεργάρη των Χριστουγέννων!

Ο μνησίκακος,αυτός, ερημίτης με μορφή καλικάντζαρου, ενοχλημένος από τις ξέφρενες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των κατοίκων της Χούβιλ ,προσπαθεί να σαμποτάρει τη γιορτή και να ξεγελάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

(Διαθέσιμη στο Netflix)

8)National Lampoon’s Christmas Vacation (1989)

Δε θυμάμαι να έχουν περάσει γιορτές και να μην έχω κάτσει να δω αυτή τη ταινία! Aποτελεί πλέον κάτι σαν “έθιμο” θα λέγαμε για μένα! Διασκεδαστική όσο δε πάει…

Η οικογένεια Γκρίζγουολντ φορτώνει το σπίτι για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Τα πρώτα μηνύματα με τα λαμπάκια είναι μάλλον αρνητικά, αλλά κι όταν καταφθάνουν οι συγγενείς η κατάσταση χειροτερεύει.

9)White Christmas (1954)

Η συγκινητική ταινία του Michael Curtiz έσπασε τα ταμεία και διακρίνεται ασφαλώς για τη διαχρονική διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού θεωρείται ως μια από της κλασικότερες χριστουγεννιάτικες παραγωγές όλων των εποχών.

Δύο φιλαράκια από τον στρατό γίνονται ένα πολύ πετυχημένο δίδυμο τραγουδιού και χορού. Θα γνωρίσουν δύο όμορφες κοπέλες που έχουν κι αυτές ταλέντο στην ίδια τέχνη και θα τις ακολουθήσουν ως το Βερμόντ που έχουν κλείσει παράσταση. Μόνο που θα ανακαλύψουν ότι ο χρηματοδότης είναι ο παλιός τους διοικητής.

10)Elf (2003)

Οικογενειακή ταινία για όσους αγαπούν τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια!

Ο Μπάντι, που μεγάλωσε μαζί με τα ξωτικά του Αι-Βασίλη, αναζητά στη Νέα Υόρκη τον πατέρα του, έναν κυνικό εκδότη παιδικών βιβλίων, αναστατώνει τη ζωή του, όπως και πολλών άλλων με την αφέλειά του, αλλά καταφέρνει να μεταφέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια απάνθρωπη μητρόπολη.

11)Rudolph The Red-Nosed Reindeer (1964)

Σκέτη γλύκα αυτή η ταινία… σε αφήνει μ ’ένα μεγάλο χαμόγελο!

Ενώ τα άλλα ελαφάκια τον πειράζουν για την κόκκινη μύτη του,ο Ρούντολφ γίνεται ήρωας και βοηθά τον Aη Βασίλη να μοιράσει τα δώρα των παιδιών σ΄ όλο τον κόσμο.

12)Love actually (2003)

Πώς μπορεί μια γυναίκα να επηρεάσει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών; Ποια υπόσχεση πρέπει να δώσει ένας ξεπεσμένος τραγουδιστής προκειμένου να πετύχει ένα χριστουγεννιάτικο νούμερο ένα στα charts; Πώς ένα μικρό αγόρι μπορεί να τραβήξει την προσοχή της πιο δημοφιλούς κοπέλας στο σχολείο; Γιατί κάποιος αποφεύγει τη γυναίκα του καλύτερού του φίλου; Πόσο μακριά χρειάζεται να ταξιδέψει κανείς προκειμένου να βρει μια, δυο, τρεις, τέσσερις κοπέλες να τον αγαπήσουν; Πώς μπορεί να ευδοκιμήσει μια ερωτική σχέση, όταν το ζευγάρι μιλάει διαφορετικές γλώσσες;

 Δέκα διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων με θέμα την αγάπη και τον έρωτα συναντιούνται στο Λονδίνο λίγο πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων.

13)The Holiday (2006)

Αχ αυτή η ταινία! Σου βγάζει μια αίσθηση ζεστασιάς… Είναι γλυκιά, τρυφερή, ανάλαφρη & γεμάτη συναισθήματα.

Απογοητευμένες από τους ερωτικούς δεσμούς τους, μια Αμερικανίδα του Λος Αντζελες και μια Αγγλίδα σε λονδρέζικο προάστιο ανταλλάσσουν τα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων, για να βρουν σύντομα παρηγοριά σε νέους παρτενέρ.

14)Jack Frost (1998)

Mια φορά να τη δει κανείς, του χαράσσεται στο μυαλό! Υπέροχη και συγκινητική όσο λίγες…

Ένας ροκ τραγουδιστής σκοτώνεται ανήμερα των Χριστουγέννων, αλλά επιστρέφει στη ζωή ένα χρόνο αργότερα με τη μορφή ενός χιονάνθρωπου, για να συμπαρασταθεί στο μικρό γιο του.

15)Miracle on 34th street (1947)

Μια ταινία που πέρα απ’ τη χριστουγεννιάτικη πλοκή της, περνάει σπουδαία μηνύματα ,όπως είναι η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η μεγαλοψυχία, η γενναιοδωρία & η αθωότητα.

 Ο Κρις Κρινγκλ, ένας καλόκαρδος ηλικιωμένος, αγανακτεί όταν ανακαλύπτει πως ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να υποδυθεί τον Αι-Βασίλη στην ετήσια χριστουγεννιάτικη παρέλαση του πολυκαταστήματος Macy’s στη Νέα Υόρκη, είναι μεθυσμένος. Ο Κρις διαμαρτύρεται στην υπεύθυνη της εκδήλωσης, την Ντόρις Γουόκερ, η οποία τον πείθει να πάρει o ο ίδιος τη θέση του Αι-Βασίλη. Όταν ο Κρις δηλώνει και επιμένει πως είναι στ’ αλήθεια ο Αι-Βασίλης, καταλήγει σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα και η κόρη της Ντόρις, η Σούζαν και ο δικηγόρος γείτονάς τους Φρεντ, αναλαμβάνουν να τον βοηθήσουν.

16)Die Hard (1988)

“Now i have a machine gun HO-HO-HO!”

 To <<Die Hard>> για πολλούς είναι μία από τις καλύτερες αστυνομικές περιπέτειες… Για τους περισσότερους όμως είναι η καλύτερη ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ταινία όλων των εποχών!

Ένας σκληροτράχηλος ντετέκτιβ τα βάζει με μια ομάδα απαγωγέων,που ανάμεσα στους ομήρους κρατούν τη γυναίκα του.

17)Bad Santa (2003)

Οι φανατικοί θαυμαστές αυτής της αλλιώτικης ταινίας, την ανέδειξαν σχεδόν αμέσως σε καλτ…

Δύο μικροαπαταιώνες προσπαθούν ντυμένοι Αγιος Βασίλης να ληστέψουν τους πολίτες την ημέρα των Χριστουγέννων. Τα πράγματα όμως, θα ανατραπούν γι’ αυτούς ,όταν ο ένας θα νιώσει συμπάθεια για ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, με αποτέλεσμα να ξεσκεπαστεί το πονηρό τους σχέδιο.

18)The Nightmare Before Christmas (1993)

Μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων που θα λατρέψετε! Εκτός από τα εκπληκτικά visuals, η ταινία διακρίνεται για την εκπληκτική μουσική του Danny Elfman, η οποία τιμήθηκε με Grammy.

Ο βασιλιάς των κατοίκων της πόλης του Halloween απαγάγει τον Αι-Βασίλη και μοιράζει ο ίδιος παιχνίδια, που κατασκεύασαν τα ξωτικά-υπήκοοί του.

18)The Santa Clause (1994)

Κωμωδία που θα σας κρατήσει όμορφη συντροφιά και θα αγαπήσει όλη η οικογένεια!

Εξαιτίας ενός ατυχήματος στη στέγη του Scott Calvin, ο Αη-Βασίλης αδυνατεί να αναλάβει τις υποχρεώσεις του αυτά τα Χριστούγεννα. Ο γιος του Scott, Charlie τον πείθει να φορέσει το κόκκινο κοστούμι του Αγιου και να αναλάβει αυτός τα καθήκοντά του.

19)Call Me Claus (2001)

Θυμάμαι αυτή τη ταινία να προβάλλεται στο Mega και ήδη πιάνω τον εαυτό μου να νοσταλγεί! Ίσως και ο πιο πειστικός Αγιος Βασίλης που έχει περάσει μέχρι στιγμής απ’ τις οθόνες μας..

Η Λούσι είναι υπεύθυνη παραγωγής σε ένα τηλεοπτικό σταθμό που παίζει μόνο προϊόντα τηλεμάρκετινγκ. Μισεί τα Χριστούγεννα και έχει πάψει να πιστεύει στον Αη Βασίλη από πολύ μικρή ηλικία.. Κατά τη διάρκεια αναζήτησης ενός πειστικού Αη Βασίλη και για τις ανάγκες ενός Χριστουγεννιάτικου τηλεμάρκετιγκ, πέφτει πάνω στον αληθινό Αη Βασίλη, ο οποίος βγαίνει στη σύνταξη, ψάχνει για τον αντικαταστάτη του…και δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του.

21) Arthur Christmas (2011)

Αν ανήκετε σε εκείνους που μικροί αναρωτήθηκαν «μα καλά, πώς προλαβαίνει ο Αγιος Βασίλης και μοιράζει όλα τα δώρα μέσα σε μια νύχτα;» , επιτέλους ήρθε η ώρα να σας λυθεί η απορία!

Όταν το τέλεια εξοπλισμένο επιτελείο του Αϊ-Βασίλη στον Βόρειο Πόλο ξεχνά να παραδώσει ένα παιδικό δώρο, ο μικρός γιος του αναλαμβάνει να διορθώσει το λάθος με τον παλιό παραδοσιακό, αλλά επικίνδυνο πλέον τρόπο.

22) Joyeux Noel (2005)

Δε χρειάζονται πολλά πολλά για να τη περιγράψει κάποιος… είναι απλά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ! Μια ταινία που τη βλέπει κανείς κι ανεξαιρέτως των εορτών. Must-see!!!

Τα Χριστούγεννα του 1914 συμβαίνει κάτι πρωτάκουστο στα γαλλο-ελβετικά σύνορα. Αγγλοι, Γάλλοι και Γερμανοί στρατιώτες αφήνουν ό,τι τους χωρίζει στα χαρακώματα και μπαίνουν σε εκεχειρία για τις γιορτινές μέρες. Την αφορμή έδωσε το τραγούδι ενός Γερμανού τενόρου και της σοπράνο γυναίκας του.

23) Four Christmases (2008)

O,τι πρέπει για μετά το φαγοπότι… Θα διασκεδάσετε,θα ταυτιστείτε και θα γελάσετε με τη ψυχή σας!

Ένα ανύπαντρο ζευγάρι έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να μείνει μακριά από τις άβολες στιγμές των γιορτινών συναντήσεων με τους γονείς. Ένα τυχαίο περιστατικό θα τους χαλάσει αυτή τη φορά τα σχέδια και ο Μπραντ με την Κέιτ θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τις ιδιόρρυθμες οικογένειές τους.

24) Deck The Halls (2006)

Γιορτινό κλίμα & γέλιο πάνε μαζί ΚΑΙ εδώ. Η τρέλα σε όλο της το μεγαλείο!

Ο Στιβ, κλασικός οικογενειάρχης των προαστίων, πιστεύει ότι είναι ο εξπέρ σε θέματα εορταστικού στολισμού των Χριστουγέννων, όμως ο νέος του γείτονας Στιβ θέλει να του πάρει τα πρωτεία, φτιάχνοντας τη μεγαλύτερη συλλογή με χριστουγεννιάτικα φωτάκια στον κόσμο.

25) Klaus (2019)

Όσκαρ μπορεί να μην πήρε, αλλά κατά την γνώμη μου το άξιζε περισσότερο από το Toy Story 4… Ένα “διαμαντάκι” που δε πρέπει να χάσετε!!!

Ο Γέσπερ είναι γιος ενός ξακουστού Σκανδιναβού ταχυδρόμου και εξορίζεται από τον πατέρα του στο Βορρά, στη Λαπωνία, για να εγκαινιάσει το πρώτο ταχυδρομείο. Εκεί συναντά έναν μυστηριώδη επιπλοποιό με μεγάλη, λευκή γενειάδα, τον Κλάους.

(Διαθέσιμη στο Netflix)

26) The Christmas Chronicles 1&2 (2018,2020)

Ο Kurt Russell μας χαρίζει ένα υπέροχο μουσικό θέαμα…πίσω από τα κάγκελα!

Τα αδέλφια Kate και Teddy προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο Αγιος Βασίλης είναι πραγματικός, αλλά όταν προκαλούν κατά λάθος το έλκηθρο του να συντριβεί, πρέπει να σώσουν τα Χριστούγεννα.

(Διαθέσιμες στο Νetflix)

27) Surviving Christmas (2004)

Όμορφη ταινία, όμορφος Μπεν Αφλεκ… δεν έχετε παρά να περάσετε κι εσείς όμορφα βλέποντάς την!

Ο Drew είναι ένας επαγγελματίας ο οποίος, λίγο πριν τον ερχομό των γιορτών, χωρίζει με την κοπέλα του και μόνος πλέον, ψάχνει να βρει πού και πώς θα περάσει τις γιορτές…

Αν και επιτυχημένος, ζει μια άδεια ζωή με μοναδικό του σύντροφο τα... πλούτη του. Έχοντας να αντιμετωπίσει για μια ακόμη φορά μόνος τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αποφασίζει να επισκεφτεί την παλιά του γειτονιά και να ξαναζήσει κάποιες από τις αναμνήσεις των Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Η άφιξη στο πατρικό του σπίτι αποτελεί γι’ αυτόν έκπληξη καθώς τώρα μια άλλη οικογένεια ζει εκεί. Πρόκειται για τον Tom και Kristy Valcom. Ο Drew όμως, δεν θα διστάσει να τους προσφέρει ένα γενναιόδωρο χρηματικό ποσό για να περάσει μαζί τους τις γιορτές!

28) The Man Who Invented Christmas (2017)

Το διαχρονικό και αγαπημένο από όλους έργο του “Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία” θα μας θυμίσει γιατί αγαπάμε τα Χριστούγεννα.

Οκτώβριος του 1843, και ο Κάρολος Ντίκενς υποφέρει μετά από την αποτυχία των τριών τελευταίων του βιβλίων. Αφού απορρίπτεται από τους εκδότες του, ξεκινάει να γράφει υπό δική του έκδοση ένα βιβλίο που ελπίζει ότι θα διατηρήσει την οικογένεια του αυτοδύναμη και θα αναβιώσει την καριέρα του. Ένα βιβλίο που θα γραφτεί μέσα σε έξι πυρετώδεις βδομάδες, έχοντας κεντρικό χαρακτήρα τον Εμπενίζερ Σκρουτζ και θέμα τα Χριστούγεννα.

29) Holiday Inn (1942)

Ο παλιός καλός Αμερικάνικος κινηματογράφος μας κρατάει πάντα συντροφιά με αισθηματικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες και μας θυμίζει πόσο όμορφο συναίσθημα είναι ο έρωτας.

Ο Jim Hardy ,ο Ted Hanover, και η Lila Dixon έχουν ένα δημοφιλές μουσικό πρόγραμμα στη νυχτερινή ζωή της Νέας Υόρκης. Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Jim ετοιμάζεται να δώσει την τελευταία του παράσταση πριν παντρευτεί την Lila και αποχωρήσει οριστικά μαζί της σ’ ένα αγρόκτημα στο Κονέκτικατ. Την τελευταία στιγμή, η Lila αποφασίζει ότι δεν είναι έτοιμη να σταματήσει, ότι έχει ερωτευτεί τον Ted και ανακοινώνει στον Jim ότι θα παραμείνει παρτενέρ του. Παρότι έχει πληγωθεί, ο Jim συνεχίζει βάσει σχεδίου και αποχαιρετά την μουσική σκηνή…

30) Tο Τανγκό των Χριστουγέννων (2011)

Τρυφερή, συγκινητική και βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, η ταινία τοποθετείται την περίοδο της Δικτατορίας…

Το 1970, σε ένα στρατόπεδο του Έβρου, ένας υπολοχαγός αναγκάζει έναν φαντάρο να του μάθει τανγκό, ώστε να ζητήσει στη γιορτή των Χριστουγέννων σε χορό τη σύζυγο του αντισυνταγματάρχη με την οποία είναι ερωτευμένος.

31) Christmas With The Kranks (2004)

Κωμωδία-έκλπηξη βασισμένη σε βιβλίο του συγγραφέα δικαστικών θρίλερ, John Grisham.

O Luther Krank είναι ένας μεσοαστός Αμερικάνος που θέλοντας να ξεφύγει από την εμπορικότητα των Χριστουγέννων απαγορεύει στην γυναίκα του να τα γιορτάσουν προς μεγάλη απογοήτευση των γειτόνων τους. Όταν όμως η κόρη τους αποφασίζει να έρθει με τον φίλο της στο σπίτι για τα Χριστούγεννα τα σχέδια του γκρινιάρη Luther αλλάζουν και τρέχει τελευταία στιγμή να οργανώσει το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ της γειτονιάς!

32) A Dennis The Menace Christmas (2007)

Μια χριστουγεννιάτικη κι άκρως ξεκαρδιστική εκδοχή του Ντένις ,αυτού του τρομερού παιδιού που όλοι αγαπήσαμε!

Ο γκρινιαρούλης κ. Wilson εμφανίζεται εδώ ως μια εκδοχή του Scrooge. Ενώ ο Ντένις έχει τα δικά του προβλήματα, με τους γείτονες να τον κοροϊδεύουν και να τον φοβερίζουν,κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να δώσει στον κ. Wilson να κατανοήσει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

33) Prancer (1998)

Μια ταινία που σου μεταδίδει τη παγωμένη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του τοπίου, καθώς και τη ζεστασιά που κρύβεται πίσω από τα συναισθήματα ενός μικρού κοριτσιού.

Η Τζέσικα είναι η κόρη ενός φτωχού αγρότη, η οποία εξακολουθεί να πιστεύει στην ύπαρξη του Αγιου Βασίλη. Σε μια από τις συνηθισμένες βόλτες της θα πέσει πάνω σε έναν τάρανδο που έχει το πόδι του τραυματισμένο. Η Τζέσικα, πεπεισμένη ότι πρόκειται για έναν από τους ταράνδους που σέρνουν το άρμα του Αγιου Βασίλη, αποφασίζει να τον πάρει κρυφά στο σπίτι της και να τον φροντίσει μέχρι να γίνει καλά και να τον επιστρέψει στο κάτοχό του. Όταν όμως ο πατέρας της ανακαλύπτει το συμπαθητικό ζώο επιμένει ότι πρέπει να το πάνε στον χασάπη της πόλης …

34) Last Christmas (2019)

35 χρόνια μετά το ντεμπούτο του, το απόλυτο χριστουγεννιάτικο χιτάκι του George Michael <<Last Christmas>> ενέπνευσε την Emma Thompson να γράψει το σενάριο του ομότιτλου φιλμ.

Η Κέιτ είναι μια ανεύθυνη νεαρή κοπέλα που έχει απομακρυνθεί από τους δικούς της, Κροάτες πρόσφυγες στο Λονδίνο. Χωρίς να παίρνει τη ζωή της στα σοβαρά και κυνηγώντας επιπόλαια καριέρα τραγουδίστριας, έχει καταντήσει πρόβλημα για τους γύρω της, μέχρι που κάποια στιγμή πέφτει απροειδοποίητα πάνω στον κύριο Τέλειο.

35) The Holiday Calendar (2018)

Mια ταινία ανάλαφρη & τρυφερή, φτιάχτηκε με σκοπό να μας κάνει να αντιλειφθούμε όσα δίνουν νόημα στη καθημερινότητά μας.

Μια ταλαντούχα φωτογράφος σε επαγγελματικό αδιέξοδο κληρονομεί ένα παλιό χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο που μάλλον προβλέπει το μέλλον και την ωθεί προς τον έρωτα…

(Διαθέσιμη στο Netflix)

36) Jingle Jangle : A Christmas Journey (2020)

Όλη η μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από μια φετινή και συνάμα πανέμορφη ταινία!

Η ιστορία της παρουσιάζει έναν κατασκευαστή παιχνιδιών που δεκαετίες αφότου ο έμπιστος μαθητευόμενός του τον πρόδωσε, βρίσκει ξανά την ελπίδα στο πρόσωπο της εγγονής του που μπαίνει στη ζωή του.

(Διαθέσιμη στο Νetflix)

37) Just Another Christmas (2020)

Και τέλος, διαλέγω να κλείσω αυτό το άρθρο, με μία από τις πιο ωραίες γιορτινές ταινίες που μας άφησε το 2020. (Ναι άφησε και κάτι καλό :p) Θα γελάσεις & θα συγκινηθείς…

Παγιδευμένος σε μια χρονική λούπα, όπου είναι πάντα Χριστούγεννα, ένας οικογενειάρχης που μισεί τις γιορτές παίρνει πολύτιμα μαθήματα για το τι είναι σημαντικό στη ζωή.

(Διαθέσιμη στο Netflix)