ΑρχικήΈνθεταΣινεμάΓωγώ Μπόβαλη: Η ταινία «The father» στον θερινό κινηματογράφο Θήβας

ΘΗΒΑ

#TAGS: Γωγώ Μπόβαλη 

Γωγώ Μπόβαλη: Η ταινία «The father» στον θερινό κινηματογράφο Θήβας

Γωγώ Μπόβαλη: Η ταινία «The father» στον θερινό κινηματογράφο Θήβας

Ένα πραγματικό αριστούργημα έρχεται στη πόλη μας!

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Γωγώ Μπόβαλη

Αντέχετε ή όχι τα δράματα, την ταινία «Ο πατέρας» με τον οσκαρικό Αντονι Χόπκινς επιβάλλεται να τη δείτε!!! Μία από τις καλύτερες ταινίες αυτής της χρονιάς (αν όχι η καλύτερη!) θα προβάλλεται από αυτή τη Πέμπτη 29 Ιουλίου έως και τη Κυριακή 1 Αυγούστου στον θερινό κινηματογράφο Θήβας, «ΣΟΝΙΑ». 

Η ταινία ήταν υποψήφια για 6 αγαλματίδια Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Α΄ ανδρικού ρόλου, Β΄ γυναικείου ρόλου, Προσαρμοσμένου Σεναρίου, Σχεδιασμού παραγωγής και Καλύτερης Κινηματογραφικής επεξεργασίας), για 4 Χρυσές Σφαίρες, καθώς και πλήθος άλλων βραβείων. Ο Αντονι Χόπκινς απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού, γεγονός που τον έκανε το γηραιότερο νικητή Όσκαρ για Α΄ ανδρικό ρόλο.

Η ιστορία της ταινίας απλή, όπως απλή είναι η καθημερινότητα μιας μεσήλικης γυναίκας, χωρίς παιδιά στις μέρες μας, μ’ έναν πατέρα με βαριά γεροντική άνοια στο σπίτι και μ’ έναν σύζυγο που βλέπει τον πεθερό του σαν τον χειρότερο εχθρό. Τόσο απλή και τόσο περίπλοκη!

Όταν η Aν (Ολίβια Κόλμαν) ανακοινώνει στον πατέρα της Αντονι (Αντονι Χοπκινς) ότι θα μετακομίσει στο Παρίσι για να εργαστεί και να παντρευτεί, εκείνος της ξεκαθαρίζει ότι δεν θα εγκαταλείψει με τίποτα το διαμέρισμά του στο Λονδίνο, στο οποίο ζει εδώ και 30 χρόνια.

Ο Αντονι είναι ήδη 80 ετών, αλλά αρνείται να δεχτεί βοήθεια από την κόρη του ή από τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει για να τον φροντίζουν. Αν κα η απώλεια της μνήμης του φαίνεται να του δημιουργεί προβλήματα, δεν μπορεί να πάψει να αναρωτιέται:

Αν η κόρη του δεν είναι παντρεμένη, τότε ποιός είναι ο άντρας που μπαινοβγαίνει από το σπίτι του και ισχυρίζεται ότι είναι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια με την κόρη του; Κι αν είναι έτσι, γιατί η Αν θέλει να φύγει για το Παρίσι και να ζήσει εκεί με άλλον άντρα; Μήπως τελικά αυτός ο άντρας και η κόρη του προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό;

Σκηνοθεσία: Φλοριάν Ζελέρ

Σενάριο: Φλόριαν Ζέλερ Κρίστοφερ Χάμπτον

Ηθοποιοί: Αντονι Χόπκινς, Ολίβια Κόλμαν, Μαρκ Γκάτις, Ίμοτζεν Πουτς, Ρούφους Σίγουελ, Ολίβια Γουίλιαμς